Sâmbăta de Jos, o stare de spirit… Rotating Header Image

Posts from ‘October, 2011’

La Multi Ani, Majestate !

      
Regele Mihai implineste astazi 90 de ani.
Nascut pe 25 Octombrie 1921 la Sinaia, devine Rege la doar 6 ani, in 1927, sub o regenta formata din Printul Nicolae, Patriarhul Miron Cristea si Gheorghe Buzdugan, presedintele Inaltei Curti de Casatie.
Cititi mai multe despre intreaga sa domnie, perioada interbelica, intoarcerea armelor impotriva Germaniei naziste in cel de-al II-llea […]

Ne face mare plăcere să vă salutăm in numele Asociaţiei Române de Polo

Dupa cum ziceam ieri, redau mai jos, integral, mesajul primit de la acesti domni. Deasemenea d-l Takacs mi-a trimis si cateva poze cu terenuri amenajate in alte tari, precum si cu proiectul pe care il au pentru Sambata de Jos. La sfarsitul articolului atasez si aceste fotografii.
In cazul in care Primaria Voila, Herghelia Sambata, alte institutii publice sau persoane private […]

Mesaj de la Asociaţia Româna de Polo (Romanian Polo Association)

                                          
Am primit un e-mail foarte interesant de la Asociatia Romana de Polo. Nu polo pe apa, ci acel polo care se joaca de pe cal, numit si “sportul regilor”.
Aceasta asociatie e interesata de o colaborare cu persoane sau institutii din zona noastra, pentru a-si construi si instala sediul central la Sambata de Jos. Acest […]

Mulţumim Lucia si Octavian pentru gândurile bune

MOTTO: ,, Eu cred că veşnicia s’a născut la sat.” (Lucian Blaga)  
“720″ sau, unde începe şi unde se termină…începutul?
Am lăsat timpul să liniştească firile şi doar apoi,în deplină linişte sufletească, să adresăm cele de mai jos atât pentru cei de bună credinţă cât şi pentru cârcotaşi, ca părţi inseparabile ale fundamentalei entităţi social-administrative ancestrale: […]

Amintire cu haiduci

Anii ‘80, Cabana “Valea Sambetei”. Oamenii se pregateau de-un ceaun. De la stanga la dreapta: Luci Popa, Gilucu’ Mandrea, Micky, Gheorghe Florea. Poza preluata din albumul de Facebook al Mihaelei Laslo (Micky).

“Cine moare ?” (de Pablo Neruda)

“Moare cate putin cine se transforma in sclavul obisnuintei, urmand in fiecare zi aceleasi
traiectorii; cine nu-si schimba existenta; cine nu risca sa construiasca ceva nou; cine nu vorbeste cu oamenii pe care nu-i cunoaste.
Moare cate putin cine-si face din televiziune un guru.
Moare cate putin cine evita pasiunea, cine prefera negrul pe alb si punctele pe […]

symptoma >