Sâmbăta de Jos, o stare de spirit… Rotating Header Image

Mulţumim Lucia si Octavian pentru gândurile bune

MOTTO: ,, Eu cred că veşnicia s’a născut la sat.” (Lucian Blaga)  

“720″ sau, unde începe şi unde se termină…începutul?

Am lăsat timpul să liniştească firile şi doar apoi,în deplină linişte sufletească, să adresăm cele de mai jos atât pentru cei de bună credinţă cât şi pentru cârcotaşi, ca părţi inseparabile ale fundamentalei entităţi social-administrative ancestrale: SATUL MEU. Ne-am întrebat şi am fost întrebaţi odată şi noi, pentru ce ,, Fii Satului ?

Răspunsul, l-am dat şi pentru noi şi pentru cei ce ne-au întrebat, mai jos:

Pentru că SATUL - este un izvor dătător de viaţă. Este o împărăţie a muncii. Este o hrană spirituală incomensurabilă, neechivalentă. Orgoliul sufletului şi aşteptări arse. Obiceiuri, tradiţii, orientări clare, logice, verificate de vreme şi capabile să dea răspuns în stil propriu gândirii tradiţionale, oricărui aspect al existenţei…Trăiri incendiare şi amintiri copleşitoare…
Pentru că fiecare dintre noi trebuie să poată redobândi conştiinţa că se află atât în centrul lumii cât şi în satul preistoric;
Pentru că acest centru, am spune , parafrazându-l pe Pascal, se află pretutindeni şi marginile lui nicăieri.
Pentru că nici o lege dinafară, atâta timp cât satul a fost considerat drept unicul rezervor spiritual al societăţii, nu i-a putut afecta destinul.
Pentru că este păstrătorul identităţii noastre… de 720 de ani. ,, Scrişi !”.

Adresăm Sincere Felicitări organizatorilor Sărbătorii ,, Fii Satului “, al atestatei documentar acum 720 de ani şi mai înainte în negura vremurilor,Sâmbăta de Jos,pentru aleasa şi totodată anevoioasa strădanie în folosul spiritual al tuturor.

Aşa a fost de când lumea: cineva trebuia s-o facă. Aţi înţeles că este rândul vostru !
De fapt, aveaţi acelaşi răspuns.

Pentru că şi voi şi noi credem în versul lui Lucian Blaga din ,, Sufletul Satului ’’ :
,, … veşnicia s’a născut la sat.”

Victoria , 14.10.2011,
Lucia(Ilarie) şi Octavian Paştina

4 Comments on “Mulţumim Lucia si Octavian pentru gândurile bune”

 1. #1 Mia Sebesan
  on Oct 16th, 2011 at 3:19 pm

  Multumim pt.gandurile bune si mai tirziu decit niciodata! Aveti dreptate:nu-ti poti uita radacinile!Iar despre circotasi,cred ca n-au inteles semnificatia evenimentului!! N-au apreciat probabil cit suflet au depus organizatorii ca totul sa iasa bine si toata lumea sa se simta bine!!Noi speram ca sa devina o traditie dar cine stie….Sintem deschisi si la sugestii pt. anii care vor veni.

 2. #2 laurentiu musat
  on Oct 16th, 2011 at 3:45 pm

  Eu sunt sigur ca va deveni o traditie, pentru ca evenimentul de anul acesta de pe 31 iulie a fost un succes din toate punctele de vedere.
  Intotdeauna inceputul e dificil, deci cu atat mai mult initiativa si curajul de a incepe si de a pune in practica o actiune ca aceasta merita toata aprecierea.
  Iar o incurajare si o vorba buna conteaza enorm, de aceea tot respectul, Lucia si Octavian, pentru mesajul transmis. Acest mesaj este inca o dovada ca tot efortul organizatorilor nu a fost in zadar.
  E greu sa schimbi lucruri, e greu sa schimbi mentalitati de “radio sant”, dar prin initiative cum a fost asceasta de a organiza “Fii satului”, prin efortul depus de organizatori si prin toate aceste incurajari si ganduri bune primite pe parcurs, lucrurile se pot misca, incet, incet, inspre bine.

 3. #3 Mia Sebesan
  on Oct 19th, 2011 at 6:35 pm

  Laurentiu,ai multa dreptate si trebuiE sa recunoastem si meritul tau incontestabil,caci si tu ai depus suflet dar mai ales munca sa ne tii la curent cu mersul evenimentelor si speram sa ne fii si in continuare aproape!!!

 4. #4 laurentiu musat
  on Oct 19th, 2011 at 8:34 pm

  Va multumesc mult, dar pentru mine a fost o placere sa fotografiez si sa filmez asa eveniment frumos. Meritul il aveti toti cei de acasa care v-ati zbatut sa iasa bine. Sunt sigur ca la anul o sa fie si mai frumos.

Leave a Comment

symptoma >