Sâmbăta de Jos, o stare de spirit… Rotating Header Image

Posts under ‘amintiri din sat’

Alina Isarie si Prodigy

În vara lui ‘98, plecam noaptea pe șustache toată trupa din Sâmbăta la ”Disco Negoiu” în Făgăraș în timpul săptămânii pentru că Mandela nu făcea discotecă decât in weekend.
Ne-a mers figura aproape toată vara dar intr-o dimineață ne-a văzut tanti Ana când ne întorceam acasă cu taxiurile și desigur că a informat autoritățile.
A […]

Amintiri din copilărie

Sâmbăta de Jos, vara 1997. De la stânga: Iulius Damian, Remus Drăgan, Darius Vîja, Paul Damian și David Vîja. Între timp copiii de atunci s-au făcut mari, iar dacă doriți să vedeți ce mai fac și pe unde mai sunt, îi găsiți pe Facebook.
Mulțumim David pentru poză ! 

Bal cu ”Sideral”, 1994, Hanul Brâncovenesc

Eram mic pe vreme aia și n-am prins balurile de la cămin sau de la han dar mă bucur când văd că există oameni care au păstrat amintiri de atunci, mai ales că aparatele de filmat nu erau accesibile cum sunt acum. 
Atât filmarea de la bal cât și fotografia de mai jos sunt preluate de […]

Hocheiul, un sport cu tradiție la Sâmbăta de Jos

Am petrecut de-a lungul copilăriei vacanțe de vis acasă în Sâmbăta. Și din vacanțele de iarnă nu puteau lipsi meciurile de hochei, pe râu sau pe balțile de lângă Olt, meciuri care se terminau inevitabil cu o “bătaie” generală cu pucurile din dotare, pucuri făcute mereu de acasă pe sistemul: decât sa nu ne-ajungă mai […]

Cu 16 ani în urmă, de ziua Gabrielei

Exact acum 16 ani, pe 16 iunie 1996, ne-am adunat, trupa de atunci, să o sărbătorim pe Gabi. Eu am fost DJ, cu un CD-player care mai funcționează și in zilele noastre, plus un radio ”Bucur” să ne bucure urechile, pe post de amplificator. 

 

La Mulți Ani, Gabriela, iar pentru tine și pentru toți din gașca […]

Amintiri cu o familie Grozavă

Pentru că am petrecut multe momente frumoase impreună și duminică a fost ziua lui Bunicu’ Ilie iar Cosmin i-a transmis ”La Mulți Ani” atât la el pe blog cât și aici pe sambata-de-jos.ro, m-am gândit să le fac o mică surpriză atât Grozavilor de peste ocean cât și celor de acasă.
Pozele sunt de acum câțiva ani, când am ieșit împreună […]

Amintire cu haiduci

Anii ‘80, Cabana “Valea Sambetei”. Oamenii se pregateau de-un ceaun. De la stanga la dreapta: Luci Popa, Gilucu’ Mandrea, Micky, Gheorghe Florea. Poza preluata din albumul de Facebook al Mihaelei Laslo (Micky).

Mircea Ion din Călarasi: “Caut un prieten din Sâmbăta”

Bine v-am regăsit.
Am primit azi un e-mail pe care il public aici.
Sunt sigur că micul anunţ îşi va găsi ecou printre simbenetii noştri şi vor fi oameni care să ne dea detalii.
Oricine ne poate ajuta e binevenit aici pe site cu un comentariu, sau cu un e-mail pe adresa din sectiunea “Contact”. […]

Rămas bun, Neluţu Maxim…

Exact cum era şi in poza asta, la inceputul anilor ‘80 alături de generaţia lui, Neluţu a rămas până la sfârşit un veşnic copil.
Nu prea sunt cuvinte de spus când cineva pleacă atât de tânăr dintre noi.
Nu te vom uita. Rămas bun…

Când s-o’mpărţit norocu, ediţia 2009

În fiecare an, în ziua treieratului, ne adunăm cu mic cu mare, cei care avem pământ dat in parte la Drăguşanu’, ca să ni se împartă norocu’ la sac.
Haideţi să urmărim împreună un scurt filmuleţ de la împărţitul bucatelor de anu’ ăsta, şi să nu uităm vorba cântecului:
“Avem contract pe viaţă cu visul şi cu glia
Traiască libertatea, […]

symptoma >