Sâmbăta de Jos, o stare de spirit… Rotating Header Image

Posts under ‘Sărbătoarea sâmbetenilor de pretutindeni’

Mulţumim Lucia si Octavian pentru gândurile bune

MOTTO: ,, Eu cred că veşnicia s’a născut la sat.” (Lucian Blaga)  
“720″ sau, unde începe şi unde se termină…începutul?
Am lăsat timpul să liniştească firile şi doar apoi,în deplină linişte sufletească, să adresăm cele de mai jos atât pentru cei de bună credinţă cât şi pentru cârcotaşi, ca părţi inseparabile ale fundamentalei entităţi social-administrative ancestrale: […]

Sărbătoarea sâmbetenilor de pretutindeni 2011, filmări

Partea I, Biserica.
Partea II, Herghelia si Obiceiul lăzii de zestre.
Partea III, Programul artistic de la Căminul cultural.
Am lăsat sunetul needitat, fără vreo coloană sonoră suprapusă, ca să simțim mai bine atmosfera din sat, ascultând pe parcursul filmării replici precum ”Hai Bogdane că acum nechează”, sau ”Domnu’ inginer, când eram noi la colectiv…, etc.
Vizionare plăcută.

În câteva minute, aici pe site…

Filmarea de la ”Sărbătoarea sâmbetenilor de pretutindeni”. Rămâneți aproape.

Sărbătoarea sâmbetenilor de pretutindeni, prima ediţie

A fost o reuşită din toate punctele de vedere: organizare ireproşabilă, un program artistic deosebit si o prezenţă numeroasă. Aşa cum v-am promis, prezentăm aici primele imagini de la eveniment.
La biserică, după Sf. Liturghie s-a oficiat un parastas pentru pomenirea celor adormiti: 

O poză de grup: 

După masa de pranz in cadrul familiei, la ora 14:00 ne-am […]

In cateva momente, aici pe site…


File de istorie. Episodul 1

Am avut privilegiul, prin grija Comitetului de inititiativa, sa intru in contact cu o parte din istoria satului nostru, mai precis cu o colectie impresionanta de fotografii de arhiva, “de la lume adunate”, cum vine vorba. 
Si pentru ca sloganul complet suna “de la lume adunate, si-napoi la lume date”, dau si eu mai departe ce […]

O mica rectificare

Bine v-am regasit.
Am fost anuntat astazi despre o greseala de tipar aparuta pe invitatia la evenimentul de pe 31 iulie, “Sarbatoarea simbetenilor de pretutindeni”: la contul bancar, lipseste un “E” dupa “BRD”. Asadar, in loc de “BRD” a se citi “BRDE”.
Va multumim si sa ne vedem cu bine acasa.
Comitetul de initiativa.

Invitație - pentru toți sâmbetenii

 

Prin grija comitetului de inițiativă au fost distribuite prin poștă sau personal aceste invitații, tipărite.
Totuși, dacă suneți sâmbetean iar din vina poștei, dintr-o greșeală privind adresa ori din alte motive, nu ați primit o astfel de invitație in plic, vă rugăm să primiți invitația noastră trimisă cu drag prin intermediul acestui site, și în acelasi […]

“Sărbătoarea simbetenilor de pretutindeni”, 31 Iulie 2011

Avem o veste bună: anul acesta vom inaugura “Sărbătoarea simbetenilor de pretutindeni”, sau “Fii satului”, cum se mai numește acest eveniment prin alte părți, iar ziua aleasă este Duminică, 31 Iulie. 
Vom reveni în perioada următoare cu detalii, program, etc, cert e că în această zi suntem așteptați cu drag acasă toți simbetenii, să ne întâlnim, să […]

Propunere.

 După cum ne povestea Rora intr-un comentariu recent aici pe pagină, in 2003 a luat naştere ideea alegerii unei zile de Sărbătoare a tuturor Simbetenilor, un fel de “Fii satului” pentru Sâmbăta de Jos. 
Din păcate în acel an n-a mai fost posibilă organizarea evenimentului însă ideea a rămas şi acum a fost readusă in actualitate.
A […]

symptoma >