Sâmbăta de Jos, o stare de spirit… Rotating Header Image

La Multi Ani, Majestate !

       regele-mihai.jpg

Regele Mihai implineste astazi 90 de ani.

Nascut pe 25 Octombrie 1921 la Sinaia, devine Rege la doar 6 ani, in 1927, sub o regenta formata din Printul Nicolae, Patriarhul Miron Cristea si Gheorghe Buzdugan, presedintele Inaltei Curti de Casatie.

Cititi mai multe despre intreaga sa domnie, perioada interbelica, intoarcerea armelor impotriva Germaniei naziste in cel de-al II-llea Razboi Mondial, viata dupa abdicare, pe pagina de Wikipedia a Regelui:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Mihai_al_Rom%C3%A2niei

Ca o parere personala, am considerat intotdeauna ca in 1990, daca s-ar fi instaurat o Monarhie mai presus de orice interes politic, cu Regele Mihai, vãr de gradul trei cu Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, Romania ar fi avut multe porti deschise pe plan extern iar situatia tarii ar fi fost cu totul alta.  Asa, avem scena politica pe care o stim cu totii.

Chiar in aceste momente Regele rosteste un discurs in Parlament, un moment istoric, elegant si profund democratic, un gest de normalitate, primul discurs al Regelui in plenul Parlamentului dupa 65 de ani.

Conform Casei Relage, la acest eveniment, pe lista de invitati se afla: Regina Sofia a Spaniei, Regele Carl Gustaf XVI al Suediei, Ducele Henri de Luxemburg, Printesa Alexandra a Belgiei, Printesa Muna a Iordaniei, fostul Rege bulgar Simeon si reprezentanti ale familiilor regale din Grecia, Italia, Germania, Serbia, Rusia, Portugalia, etc. Invitatii vor participa marti seara la un concert la Opera Romana, apoi la o cina privata.

Si ca o imagine a tarii in care traim, au ales sa nu participe la acest eveniment: Traian Basescu, Emil Boc, membrii Guvernului (ministrii), Patriarhul Daniel sau Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase. Sunt sigur ca au alte treburi mai importante de facut la ora asta.

La Multi Ani, Majestate.

12 Comments on “La Multi Ani, Majestate !”

  1. #1 Dana Vija
    on Oct 25th, 2011 at 9:03 pm

    La multi ani Majestate !

  2. #2 cosmin
    on Oct 26th, 2011 at 4:27 am

    Interesanta opinia ta Laurentiu fata de monarhie. Dumnezeu stie unde eram acum daca regele Mihai se intorcea la carma tarii. Acum suntem prea bagati la fund ca sa ne mai aduca cineva la suprafata. Nici vecinii de la Dunare nu au progresat chiar daca ei au experimentat un astfel de regim.

  3. #3 laurentiu musat
    on Oct 26th, 2011 at 8:21 am

    N-avem cum sa stim cu certitudine cum ar fi fost, in orice caz, stim cum e acum, si asta e evident. Vecinii de la Dunare, daca la bulgari te referi, nu stiu ce regim zici tu ca au experimentat. Si ei l-au avut 30 de ani, pana in 1989, pe Jivkov, un fel de Ceausescu de-al lor, dupa care au devenit republica. Adica exact ca noi, capitalisti :)

  4. #4 cosmin
    on Oct 26th, 2011 at 11:57 am

    Ia mai fa niste sapaturi. Te-ai dus prea departe…pana la Jivkov!

  5. #5 laurentiu musat
    on Oct 26th, 2011 at 1:46 pm

    Unde sa mai sap, ca Jivkov a “domnit” exact ca Ceausescu, pana in 1989. Dupa el a urmat tot o repulbica. Adica o “democratie” exact ca la noi. Am I wrong ???

  6. #6 cosmin
    on Oct 27th, 2011 at 4:11 am

    Au ramas…republica dar la un moment dat, au numit un sef de guvern care avea radacini nobile in speranta ca relatiile sale la palatele regale din intreaga lume, vor aduce tarii numai beneficii. Habar n-am daca au luat cea mai buna decizie dar parca tind sa cred ca nu conteaza….cat de lung ai parul, principalul este cum gandesti!

  7. #7 laurentiu musat
    on Oct 27th, 2011 at 8:20 am

    Ai dreptate, si esti si bine informat in legatura cu principele bulgar. Mie mi-a scapat informatia asta. Am putea incerca si noi cu “Printul Cristea”, ce zici ? Macar ar fi simpatic.

  8. #8 cosmin
    on Oct 27th, 2011 at 2:35 pm

    Ok. Pai am sa o sun pe Bianca sa-l tina ocupat pe printisor in weekendul urmator. Cu trei puncte la Cluj ne apropiem de titlul de campioni de toamna.

  9. #9 laurentiu musat
    on Oct 27th, 2011 at 5:43 pm

    Noroc ca nu merge in Champions League si campioana de toamna, ca trebuia sa va pregatiti :))))

  10. #10 cosmin
    on Oct 28th, 2011 at 4:11 pm

    Ne pregatim de cupa Romaniei! Voi?

  11. #11 laurentiu musat
    on Oct 28th, 2011 at 4:28 pm

    Noi ne inscriem in Cupa Romaniei Old Boys ! Te bagi ? :))

  12. #12 cosmin
    on Oct 28th, 2011 at 11:51 pm

    Cam devreme vrei sa te pensionezi. Eu mai am de jucat inca doi trei ani la profesionism.

Leave a Comment

symptoma >