Sâmbăta de Jos, o stare de spirit… Rotating Header Image

Din Bucovina

Citesc la știri în ultimele zile că protestele violente din Ucraina împotriva președintelui Ianukovici au ajuns până la granița cu România, la Cernăuți. Recunosc că mi-ar fi plăcut ca știrea să fi sunat un pic altfel, mai precis mi s-ar fi părut mai potrivit pentru noi ca protestele din România împotriva președintelui Băsescu să ajungă pâna la granița cu Ucraina, in Cernăuți. 

Foarte sugestive imaginile de acolo în care preoții s-au interpus între jandarmi si protestatari, împiedicând violențele să degenereze și mai mult: 

ucraina_2.JPG

        ucraina_1.JPG

Despre Bucovina de Nord și Cernăuți cântă extraordinar Grigore Leșe: 

4 Comments on “Din Bucovina”

  1. #1 Cosmin
    on Jan 26th, 2014 at 9:24 pm

    Am citit si eu acum acele comentarii de la articolul trecut. Cand cineva nu se semnneaza inseamna ca se teme de ceva anume. Nu stiu ce interes ai avea tu daca ai publicat pozele pe care le-ai primit de la mine. Cred ca acel sau acea anonima, are o problema personala cu tine si incearca sa o extinda folosindu-se de acest site. Poate ai fost cam aspru cand ai comentat despre parerea anonimului dar oricum te-ai incadrat in limitele normale. Asta cu vacile e ok deoarece astia de se cred mari oraseni, uita ca tot de la coada vacii au plecat.
    In alta ordine de idei eu traind in diaspora, nu pot sa fiu de acord cu unele pareri despre politicienii romani pe care tu le exprimi in cadrul acestui articol dar fiind democratie, iti respect apartenenta la un anumit partid. Cel putin peste ocean, alde Ponta si Cacarau, sunt foarte prost vazuti. Nici Basescu nu e usa de biserica dar cu totii ne-au pacalit aruncandu-ne in disputele lor politice din care doar populatia are de suferit.
    Mi-ar fi placut ca sambetenii sa fie mai uniti si sa se bucure ca exista acest site dar se pare ca lumea a inceput sa nu vada cu ochi buni pasiunea ta.
    In imaginile de mai sus eu vad niste preoti ce ar trebui sa se ocupe cu alte probleme dar probabil cineva a decis sa-i trimita in strada, pentru a sensibiliza aparatul de stat. Se stie ca in aceste tari, oamenii sunt mai usor de manipulat daca se atinge latura religiei dar totusi sustin ca biserica are trebui sa nu se amestece in problemele sociale. Ea a fost cladita pe alte principii dar probabil vremurile actuale sunt diferite de cele de odinioara iar capii bisericii, se leaga de orice pentru a redeveni ce a fost odinioara, religia pe acest pamant. Te salut prieten drag!

  2. #2 laurentiu musat
    on Jan 26th, 2014 at 9:31 pm

    Te salut si eu si ma bucur ca ai scris, desi avem pareri diferite pe unele teme. E adevarat ca preotii ar trebui sa se ocupe cu alte probleme, dar cand prezenta lor in strada, cum a fost aici, ar putea sa opreasca violentele si sa salveze vieti, iesirea lor din Biserica pe strada mi se pare oportuna. Cat timp faci un bine, nu conteaza ce meserie ai, ce haina porti, etc.

    Iar despre stupida care scrie comentarii la articolul trecut, cum ca eu am interese ascunse, ce sa mai zic…daca a vazut interese ascunse aici pe site inseamna ca oculta mondiala, cu masoneria si cu FBI-ul au complotat sa public eu pozele cu tine si cu fam. Guseila :)

  3. #3 Bogdana
    on Jan 28th, 2014 at 2:26 pm

    Buna “sambatean” cel / cea cu comentariile la articolul trecut.

    Ce mai faci? Uite ce am gasit si ma gandeam ca ti-ar fi de ajutor.

    http://www.tocmai.ro/gramatica-de-baza-a-limbii-romane-14357097.html

  4. #4 laurentiu musat
    on Jan 28th, 2014 at 2:47 pm

    Bogdana, nu te stresa. E loc sub soare pentru toata lumea. Sanatosi sa fim…

Leave a Comment

symptoma >