Sâmbăta de Jos, o stare de spirit… Rotating Header Image

Italia ‘90

Pentru azi, o poză din anii ‘90 cu sâmbetenii nostri aflați la vremea respectivă in peninsulă. Între timp unii s-au repatriat iar altora le-au priit pizza si pastele așa încât sunt incă pe acolo.

Salutări la toată lumea, și pe final, un cântec celebru din acei ani, lansat cu ocazia Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de Italia in 1990…

sambata_de_jos_italia_90.jpg

2 Comments on “Italia ‘90”

  1. #1 Cosmin
    on Feb 5th, 2014 at 8:16 pm

    Mai urmaresc si eu postarile altor bloggeri si revazand unele imagini din anii 90, imi dau seama cat de mult si-a pus amprenta comunismul pe chipurile celor ce au apucat sa traiasca o mare parte din viata sub acest nociv sistem. Eram si eu prin zona cred…atunci cand sambetenii au realizat aceasta imagine sau poate atunci intentionam sa i-au drumul Italiei. M-am intalnit cu ei si vreau sa va spun ca erau vremuri tampite deoarece cei ce am ajuns in Peninsula, visam doar sa adunam bani pe care sa-i trimitem la cei dragi acasa. Imi aduc aminte ca autocarele ce se ocupau cu transportul de pachete, colcaiau de genti ce luau drumul Tarii Fagarasului. Cand m-am reintors acasa si am vazut ce colectie impresionanta de sacose detineau cei dragi, mi-am dat seama si mai mult, cat de disperati eram in acele vremuri.
    Duminicile erau dedicate gratarelor si berii Peroni ce devenise a doua religie pentru multi romani. Din pacate, s-au si destramat multe familii caci banul e ochiul …naibii iar cei ce au fost ahtiati dupa averi, au inlocuit familia cu bogatiile ce le ofereau salariile mult peste cele din Romania.
    Binenteles ca am trait si clipe minunate, nu trebuie sa ne amintim mereu de ce a fost mai rau dar cateodata simt nevoia sa mai spun si lucrurilor pe nume si nu imi plac comentariile unora ce incearca sa fie cat mai gentlemeni…pozand in mironosite.
    Salut activitatea mai intensa a sefului acestui blog si sper ca sa continue pe aceiasi trasa deoarece doar astfel un blog devine util comunitatii pe care o reprezinta.
    PS- Cu intarziere, un la multi ani calduros si sincer, celei mai deosebite persoane din Sambata de Jos…in spetza, Aurora Vija.

  2. #2 laurentiu musat
    on Feb 12th, 2014 at 12:30 pm

    - Cosminoi, ai dreptate cu acei ani. In mod normal, intr-o tara normala, oamenii ar fi trebuit sa munceasca si sa isi duca traiul acasa la ei, nu sa fie nevoiti sa caute fericirea prin alte parti, dar asta e alta poveste.

    - Referitor la avalansa de comentarii anonime de la articolul “Sambeteni in USA”, am observat o dorinta a oamenilor de a scrie comentarii anonime. Daca asa e mai bine si asa se exprima mai liber ideile, ma gandesc la o rubrica / o pagina aici unde sa intre fiecare anonim si sa spuna ce are pe inima. Poate asa vom avea mai mult curaj.

Leave a Comment

symptoma >