Sâmbăta de Jos, o stare de spirit… Rotating Header Image

Imagini de arhivă: Ceată de feciori din Sâmbăta de Jos

ceata_sambata_veche2.JPG 

Când au făcut străbunicii nostrii ceată şi s-au tras in chip, nu era născută nici barza care ne-a adus pe noi.

Poate ne ajută vre-un cunoscător din satul nostru să ne dăm seama măcar aproximativ in ce an a fost făcută poza, şi cine sunt fetele şi feciorii din imagine.

Fotografia face parte din albumul de familie, de la nr. 42

15 Comments on “Imagini de arhivă: Ceată de feciori din Sâmbăta de Jos”

  1. #1 laurentiu musat
    on Sep 22nd, 2008 at 9:41 pm

    Si n-a zis nimeni nimic: se continua traditia cu ceata anu’ asta ?

  2. #2 carmen florea(fielk)
    on Sep 23rd, 2008 at 9:59 am

    chiar mi-ar placea sa fie si la sambata de jos, anul acesta ceata de feciori

  3. #3 Magda
    on Sep 23rd, 2008 at 7:19 pm

    Unul dintre protagonistii pozei este Vasile Cocan, cel de jos din stanga pozei.

  4. #4 Gabi
    on Sep 25th, 2008 at 1:15 pm

    Cre ca trebe sa apelam la batrani…

  5. #5 simonarrr
    on Oct 7th, 2008 at 8:00 am

    Bai, ce frumos la voi acolo. Pareti asa, o mica comunitate. Parca imi pare rau ca asta vara, in vacanta, am ales Vama on loc de Sambata. Desi, recunosc, mi-era asa o lene sa merg pe caldura aia cu trenu’ pana acolo…

  6. #6 laurentiu musat
    on Oct 7th, 2008 at 2:52 pm

    Simonel, data viitoare te asteptam pe la Sambata. E mai frumos decat iti imaginezi :)

  7. #7 bog
    on Nov 17th, 2008 at 1:14 am

    Cel de sus din stanga este ION GALBINCEA de la nr.114 zis tata Ion, bunicul.

  8. #8 Mia Sebesan
    on Feb 9th, 2009 at 3:44 pm

    O sa va scriu eu detaliile despre poza cu ceata de feciori dupa ce discut cu mama mea,pentru ca s-a tinut la noi pe curte,gazde fiind bunicii mei Andrei si Maria Suteu. Fetele sunt surori -tot gazde ,mama si sora ei Genica Isarie.La mijloc e Tanase-Tuca,in dreapta la mijloc e de la Nanes si jos dreapta e Relu Vija.La stinga mijloc e bunicul meu iar pe ceilalti nu-i stiu dar va voi spune cit de curind

  9. #9 laurentiu musat
    on Feb 9th, 2009 at 5:55 pm

    N-am stiut unde s-a tinut ceata de feciori din poza de mai sus ! O sa punem fotografia din nou pe prima pagina, imediat ce aflam date mai exacte despre ceterasii de atunci !

  10. #10 Mia Sebesan
    on Feb 12th, 2009 at 5:44 pm

    Acum pot sa va dau numele celor din ceata care a fost in 1943 la Simbata:Rindul de sus de la stg.la dr Musat Cornel,frate cu Tavi lu Ghica,Sandu Tirghis,de la Nicutu Niculi,Mihai Musat tatal lui Sandu Musat-profesorul, R.din mijloc:Andrei Suteu si Maria Suteu-gazdele ,bunicii mei,Ghe.Tanase a lu Tuca,bunicul lui Horatiu,Isarie Eugenia si Nanes Ghe. a lu Irimie lu Nanes din drum. Jos stgVasile Cocan de la Cocan -pe curte la Laurentiu Musat,Popa Virginia-mama mea si Relu Vija, tatal lui Relucu Vija.Lipsesc din poza Hariton Zaharie si Nelu Andreias al lu Trop pe motiv ca vatafu i-a pedepsit ca nu se conformau la rinduiala din ceata:n-au fost dupa lemne in Dumbrava,n-aduceau cele necesare si nu veneau la masa la ora fixata!

  11. #11 Mia Sebesan
    on Feb 12th, 2009 at 5:54 pm

    Laurentiu am uitat sa-ti scriu ca mai am o poza cu parintii mei miri ,tot in costum national din 1947.si incerc sa caut un ziar pe care-l am pe undeva de cind am fost cu calusarii la concursul pe tara l a Medias si CaracalPoate n-ar fi rau sa puneti pe o pag.si ceea ce a mai ramas din obiectivele turistice-ruinele Castelului si ale Hanului si de ce nu si bisericuta noastra care arata splendid si ete si monument istoric.Parintele Pandrea are si datele necesare pe care sa le folositi.O sugestie!

  12. #12 laurentiu musat
    on Feb 12th, 2009 at 6:18 pm

    Foarte buna sugestiile, si cu Biserica si cu ce-a mai ramas din obiectivele turistice ! Normal cu Biserica ar fi trebuit sa incep, doar ca acum un an si ceva cand am inceput cu pagina asta de net am luat-o ca pe-o joaca, dupa care am vazut ca intra lumea si ca merita facut ceva frumos ! Mi-as dori mult o colaborare cu Parintele Pandrea pentru o sectiune in pagina dedicata bisericii si parohiei Sambata de Jos !

  13. #13 Mia Sebesan
    on Feb 27th, 2009 at 5:48 pm

    Laurentiu,vrei sa vorbesc eu cu parintele Pandrea si sa.l rog sa intre pe net cu detalii despre biserica ?Pozele ar trebui facute de cineva care se stie cu pozatul si sa le primesti direct.

  14. #14 laurentiu musat
    on Feb 27th, 2009 at 6:17 pm

    Daca vorbiti dvs. cu Parintele, transmiteti-i ca as dori sa ne intalnim odata cu timp, sa adunam informatii si date istorice despre parohia si biserica noastra, si sa facem si poze profesionale, ca sa putem face o pagina separata pe site despre subiectul acesta !

  15. #15 bog
    on Mar 21st, 2009 at 12:36 am

    fotografia o mai am si acum in sertarul mesi de la nr 114 deci cel de sus din stanga este ion galbincea cred ca nu gresesc salutari tuturor sambetenilor

Leave a Comment

symptoma >