Sâmbăta de Jos, o stare de spirit… Rotating Header Image

Toamna 2008. Ghidul consumatorului.

struguri.jpg

Nu mai e mult si damigenele vor fi umplute cu vin din productia 2008, nu mai e mult şi cazanele vor fierbe din nou, aşa că mi s-a părut foarte frumos fragmentul scris de Tudor Chirila pe blogul sau, un fel de ghid al consumatorului amator, dar nu numai :

- Nu bea cu avansaţii. Nu vei putea ţine pasul, seara ta se va sfârşi repede plus că le vei arunca oamenilor in cârcă o grija in plus: corpul tau care va fi devenit balast.E ca la box: “semimuscă” nu lupta la “grea”.

- Scopul tău nu e sa te imbeţi ci să ramai treaz. Gândeşte-te mereu la asta.

- Nu amesteca. Dacă esti incepator combină doar o data şi după aia revino la bautura serii. In principiu nu se recomandă combinaţiile decat pentru avansaţi, alcoolici, aventurieri.

- Nu incerca sa “agăţi” când bei mult. Beţia si flirtul sunt lucruri aflate in contradicţie. Majoritatea femeilor detestă beţivii. Beţivilor le pute gura si fac promisiuni fară acoperire. Nu vei avea nici o şansa. Doar dacă agati o altă beţivă. Nici aici nu va iesi bine: Doi beţivi facând sex reprezintă o sursă nesfarsită de umor. Dacă o faci, filmaţi-vă si pune pe youtube.

- Serveşte câte o gustărică in timpul unei beţii de cursă lungă. Aşa fac rusii si cred ca au ceva de spus la capitolul ăsta. O gustare n-are nimic din beţia filmelor americane dar te poate ţine in viaţă pan’ la ziuă.

- Nu bea de dragul ingurgitării. Te dezumanizează. Nu bea bere caldă doar ca să te afli in treabă. Nu pune cola in vodcă si nici in jack daniels. Bea jack’ul fara gheaţă cu apa minerala rece separat.  Nu bea vodcă prea ieftina. Respecta-ţi ficatul. Cu el ramâi.

- Nu-ţi rezolva problemele când esti beat. Abţine-te. Nu-ţi suna fosta iubită. Vodca nu ti-o aduce inapoi, si cand esti beat percepţia asupra proriilor dorinţe se schimbă radical. Nu incerca sa-ţi suni şeful sa reglezi conturi sau sa ceri mărire de salariu. Nu-ţi suna vreun prieten sa-i propui afaceri. Vei fi ridicol.

- Să nu rămâi ultimul in cârciumă. Ospatarii ii detestă pe ultimii clienţi plus că-ţi va fi cel mai greu s-ajungi acasă.

- Să nu bei regulat. Să nu bei de supărare. Să nu bei pentru că se cere sau se impune. Să nu bei din teribilism. Să nu bei din solidaritate. Să nu bei că esti mai fraier. Nu esti. Să nu bei că esti singur. Să nu bei ca să evadezi. De-abia atunci esti prins. Să nu bei ca să uiţi. Iţi vei aduce aminte când te vei trezi.

- Să bei de placere.

- Nici o femeie nu va refuza un pahar de şampanie. Un pahar la momentul si in contextul potrivit are de multe ori efectul unui buchet de trandafiri.

6 Comments on “Toamna 2008. Ghidul consumatorului.”

  1. #1 Gabi
    on Sep 15th, 2008 at 6:10 pm

    Mai, cum le stie baiatu’ asta… Nu zice rau, dar, oare, dupa un kef cu baietzii din Sambata, tot asa pareri ar avea!? :D
    Oricum, stim vorba cu consumul excesiv de alcool…

  2. #2 carmen florea(fielk)
    on Sep 15th, 2008 at 7:30 pm

    arata bine in poza,dar in realitate si mai bine……

  3. #3 carmen florea(fielk)
    on Sep 15th, 2008 at 7:31 pm

    si mai bun, vinul desigur

  4. #4 Magda
    on Sep 17th, 2008 at 1:30 pm

    Dar strugurii cine ii culege??? Si vinul cine il face???

  5. #5 carmen florea(fielk)
    on Sep 17th, 2008 at 4:28 pm

    e si tu acuma

  6. #6 Gabi
    on Sep 17th, 2008 at 8:08 pm

    Apai ‘om vedea, Magdo… Aducem oameni din Merghindeal, ca la cartofi…

Leave a Comment

symptoma >