Sâmbăta de Jos, o stare de spirit… Rotating Header Image

Microhidrocentrala care secătuiește pădurea

Am urcat sâmbătă la Cabană. Vreme frumoasă, plin de lume iar cabana, cum o știți…

cabana_sambata_2013_1.jpg

cabana_sambata_2013_2.jpg

cabana_sambata_2013_3.jpg

În schimb ce nu mai e cum îl știam noi: râul care coboară de la cabană. Pe vremuri curgea prin albia lui, că așa îl lăsase Dumnezeu. Acum curge prin conducte, ca să producă curent și bani pentru șmecheri.

Dacă vom continua să distrugem păduri, ape, faună, etc, generația următoare va admira muntele și cabana doar din poze.

Mai opriți-vă domnilor primari si consilieri din toate mârlăniile astea. Nu credeți că atâția ani ați furat destul? Ajungă-vă. Măcar natura lăsați-o așa cum e, că în rest sunteți ca acidul din baterie: ardeți tot pe unde treceți! 

cabana_sambata_2013_4_conducta.jpg

5 Comments on “Microhidrocentrala care secătuiește pădurea”

 1. #1 FFELICIA MANDREA
  on Aug 5th, 2013 at 9:15 am

  Sunt interesante problemele ce PUN UN MARE SEMN DE INTREBARE ASUPRA

  1) LEGITIMITATII CONSTRUIRII ACESTEI MICROCENTRALE;

  2) EFICIENTEI ECONOMICE DUBIOASE DATFIIND
  A) NERENTABILITATEA
  B) SPECULATIA CINICA SI MURDARA CU CERTIFICATELE VERZI CARE VOR INCEPE SA FIE NEGOCIATE PENTRU PRIMA DATA PE PIATA DE CERTIFICATE VREZI CE SE VA DESCHIDE IN CURAND, IN PREMIERA, IN ROMANIA.

  le aduce la cunostinta publicului pe acest subiect un blogger, Nae Mercurean de la Brasov, care a spus urmatoarele:

  “Sint citeva probleme :

  - ca pina la 1300 m inatim nu prea vad cum se va face drumul fara sa taie culoare in padurea care este Arie protejata si unde lucrarile la MCH au fost oprite prin ordin de ministru atit pe versantul Nordic , cit si pe versantul Sudic.

  - La altitudinea de 1300 m apa riului Sambata se sifoneaza , acesta avind apa doar in perioade scurte pe parcursul zilei deci ??????

  - De obicei cesre MCH au o capacitate de productie de 0, 5 MWH.

  Facerti o socoteala , daca Dragusul ia 10 % si Sambata !0% ,care este eficienta acestora in afara de vinzarea CERTIFICATELOR VERZI pe care investitorul le va VINDE PE BURSA.

  - Pe cararile montane se merge de obicei cite unu , sa inteleg ca dupa terminarea lucrarilor Draguseni si Sambeteni vor merge in formatie de lupta ;)) ?”

 2. #2 Felicia Mandrea
  on Nov 5th, 2013 at 9:15 am

  Puteti sesiza Procuratura si Jandarmeria pentru violarea ordinelor guvernamentale/ministeriale de a nu se taia culoare prin versantii nord si sud al muntelui cu ARIA PROTEJATA.

 3. #3 raki
  on Dec 18th, 2013 at 1:04 pm

  ma ofer pt. a distruge aceste microhidrocentrale…sa ne adunam cu toti sa le distrgem cum ne distrug si ei aceste minunati naturale…conducere de cacat in tara asta,ne vand tara pt 2 bani,ne vand trecutul si viitorul tarii noastre…cand vezi asemenea distrugeri parca ne stingem odata cu ele…nu pot sa ma despart de tara asta pt ca aici m-am nascut!

 4. #4 laurentiu musat
  on Dec 18th, 2013 at 1:16 pm

  Dorele, ai dreptate. Cred si sper ca va veni si vremea cand n-o sa mai suportam ii vom trage la raspundere pe acesti tradatori care ne conduc. Si la nivel national, si local.

 5. #5 raki
  on Dec 18th, 2013 at 2:15 pm

  suntem prea mici…poate tu sa te bagi in calculatoarele lor si sa distrugi tot :D inclusiv pe ei :D

Leave a Comment

symptoma >