Sâmbăta de Jos, o stare de spirit… Rotating Header Image

Amintiri, 1983

Pozã de familie: Mama Gini, Mirela si eu.

sambata_de_jos_mama_gini_mire_lau_1983.jpg

28 Comments on “Amintiri, 1983”

  1. #1 cosmin
    on Feb 4th, 2012 at 1:27 am

    Frumoasa poza mai Laurentiule! Am crezut ca surioara ta a dobandit frumusetea odata cu trecerea anilor dar privind la aceasta fotografie, am realizat ca ea s-a nascut printesa! Dar tu, te uitai la o poza cu Dinamo de aveai privirea aia? Cred ca iti statea bine cu cioc …zic si eu, e doar o parere!

  2. #2 Felicia Mandrea, Harvard University
    on Feb 4th, 2012 at 10:52 am

    Azi am avut ocazia sa aflu de la matusa ta Lenuta din Florida ca tu esti fiul Feliciei Mandrea, sora ei. What a small world! Mi se pare cunoscuta fata Mamei Gini, iar tu, Laurentiu, esti nepotul ei, [datfiind ca tu in 1983 nu ai fi avut mai mult de 4 ani; iar eu mai mult de 20. Cand tu te’ai nascut, noi deja eram plecati in US de cativa ani . Esti mai mic si decat Gavrilut Minu, fiul Parintelui Minu]. Anyway, bunicii si parintii tai sunt oameni omenosi, cumsecade. De’ar fi si copilul lor tot la fel… in loc ca el, lipsit de minimum de simt civic, sa le doreasca raul semenilor lor, tinad cu dusmanii natiunii romane, rusii, care nu doresc ca si romanii sa traiasca in siguranta , protejati de scutul antiracheta al NATO, ci sa ramana in cotinuare sclavii lor — UN LUCRU DE NEIMAGINAT!!

    Felicia Mandrea, Harvard University

  3. #3 micky
    on Feb 5th, 2012 at 8:24 pm

    Lau, ce breton aveai! Parca esti Victor tuns acum 2 zile de mine. :))
    Mi-ai amintit fix de poza asta a noastra (a mea si-a lui Vio), cu maica.(tot Gini)
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=304336356254983&set=a.153736924648261.26981.100000358637980&type=3&theater
    Acum, nu stiu daca s-o vedea link-ul aici, dar e poza de la mine de pe facebook, de la ‘bw memories’.

  4. #4 kapka
    on Feb 6th, 2012 at 12:58 am

    se vede ca America i strica la cap pe oameni:)))

  5. #5 petre
    on Feb 6th, 2012 at 1:02 am

    …scuturi,rachete,….rusi…harvard university …[comentariu cenzurat de catre moderator petru limbaj neadecvat]

  6. #6 laurentiu musat
    on Feb 6th, 2012 at 12:35 pm

    Deci, sa raspundem stimabililor cetățeni:

    @ Cosmin: mai laudă-mă și pe mine, nu doar pe soră-mea. Că multă lume îmi tot zice: “Vai, ce sora frumoasa ai. Nu prea semanati” :))

    @ Micky, se vede poza, daca esti logat pe facebook de pe un cont “friend” cu tine. Deci eu o vad.

    @ Kapka, vorbeste civilizat :))

    @ Petre, de data asta doar am cenzurat comentariul. Daca viioare te pun in genunchi pe coji de nuca :))

    @ Felicia Mandrea, am o veste proasta. Tocmai a picat guvernul Boc. Adio scut la Deveselu. Plus, din inima: Да здравствует мать Россия !

  7. #7 cosmin
    on Feb 6th, 2012 at 2:31 pm

    Daca tot ai dat-o pe ruseste, as putea sa-ti fac un compliment… , esti frumos ca limba rusa!
    De obicei nu fac complimente barbatilor sa nu se inteleaga altceva dar daca tot ai insistat, am zis-o!
    Ai grija cum vb cu Petre ca poate facem o coalitie impotriva ta daca ai inceput cu cenzura! Eu stiu ce a scris Petre si tu ai sters, poate avea dreptate! Hi, hi, hi!

  8. #8 kapka
    on Feb 6th, 2012 at 3:21 pm

    scuze Lau:))

  9. #9 Mia Sebesan
    on Feb 6th, 2012 at 6:59 pm

    Fantastic!!!Mi-au venit in minte lucruri pe care le auzeam pe >laita in ulita” cind Mire iti spunea Lalencu si se straduia sa spuna >cotirleata>.Si acum amintirile cu cuscra Gini-observ cit de bine seamana Rodica cu dinsa….Din pacate trec prea repede anii si ramine nostalgia….

  10. #10 laurentiu musat
    on Feb 6th, 2012 at 7:01 pm

    Aproape ce uitasem de alintul “Lalencu” de la Mirela. Si de “cotarleata” nici nu stiam :)

  11. #11 Aurora V.
    on Feb 7th, 2012 at 6:21 pm

    Утром школы я и ду,
    И парускъ гаварию
    Школа новыи ие дoма
    Сат зелоная трава
    Эта улица моя

    Cosmin si eu stiu limba rusa.De aceea am scris aceasta poezie(probabil cu unele greseli)pe care am invatat-o in urma cu vreo 30 de ani.

  12. #12 laurentiu musat
    on Feb 7th, 2012 at 6:49 pm

    Rora are 9+ la rusa. Am inteles doar “scoala” “iarba” si “asta e strada mea”. Cred ca e ceva de Ulita Curtii, corect ? :)))

  13. #13 cainele fioros
    on Feb 8th, 2012 at 3:43 am

    Rora, tu esti meseriasa si chiar daca nu am inteles ce ai scris, cred ca acea strofa contine doar cuvinte frumoase! Eu cu Laurentiu imi mai permit sa glumesc….nu e chiar asa ca limba rusa caci mereu au roit fetele in jurul lui. E un fel de Georgica Clooney al Sambetei de Jos. Prietenul meu Laurentiu cu siguranta a folosit traducatorul de pe google caci el nu a prins limba rusa pe la scoala. Din fericire nici eu nu am avut parte de ea. Chiar ma gandeam sa apelez la memoria ta Rora, oare cu cine faceam franceza in Sambata ca nu mai tin minte? Nici limba asta nu s-a prins de mine caci nu o dau in franceza mai deloc.

  14. #14 Felicia Mandrea, Harvard University
    on Feb 10th, 2012 at 8:07 am

    Laurentiule, I’e got bad news for you! TO your chagrin, Basescu is still in charge, and in the new cabinet most of the ministers, including the PM, have studied in USA , UΚ, one in France [Din nefericire pentru tine, Basescu e inca la putere, si in noul cabinet marea majoritate a ministrilor au studiat in USA , UΚ, unul in Franta]. Nye ponimai paruscacay, sorry.

  15. #15 Felicia Mandrea, Harvard University
    on Feb 10th, 2012 at 8:31 am

    Laurentiule, I’ve got more bad news for you.

    Tocmai mi’am reamintit sa zic ca sistemele de scut au ajuns acum o luna in Portul Constanta, ele fiind chiar acum instalate la Deveselu! Iar instalatiile e vor termina in nu mi mult de 4 luni

  16. #16 laurentiu musat
    on Feb 10th, 2012 at 9:34 am

    Am si eu o curiozitate: daca romanii din diaspora il iubesc atat de mult pe Basescu, il voteaza, il sustin public, de ce nu vin ei sa traiasca aici in Romania alaturi de el ? E presedinte din 2004, in opt ani a reformat statul, a eradicat coruptia, a constuit autostrazi, a adus pensiile si salariile la nivelul celor din occident, aduce si scutul anti-racheta sa ne protejeze, deci intrebarea mea e: ce mai cauta romanii in afara tarii ? Haideti aici si traiti cu el, si in regimul construit de el ! E de vis !

  17. #17 laurentiu musat
    on Feb 10th, 2012 at 9:39 am

    P.S. Si apropo, Basescu e inca la putere nu din nefericire pentru mine, ci din nefericire / nenorocire pentru toata tara asta !!!

  18. #18 Aurora V
    on Feb 10th, 2012 at 10:00 am

    Laurentiu,apreciez nota .Ai dreptate cu toata lipsa ta de simt civic ca in poezie este vorba de iarba verde si ulita noastra.
    Cosmin,intr-adevar in strofa sant doar cuvinte frumoase.Incearca o traducere.Franceza am facut in cl a ll-a cu o d-na Gabor ( nu d-na Gabor din Fagaras care este prof.de limba romana) iar in cl lll - lV cu d-nul Varga.
    Sa auzim numai de bine.

  19. #19 laurentiu musat
    on Feb 10th, 2012 at 10:12 am

    Rory, promit sa mai lucrez la partea cu “simtul civic”. In sensul ca sa mi-l imbunatatesc, desigur ;)

  20. #20 Felicia Mandrea, Harvard University
    on Feb 10th, 2012 at 7:07 pm

    HEY, Eu Niciodata NU l’ am sustinut pe securistul Basescu!!! Am scris asta foarte clar in postarea mea mai lunga; si nu’mi place deloc ca postarile mele sa fie interpretate asa de tendentios, cu atata rea vointa de catre tine, Laurentiule !! [apropo, noi aici inca ne consideram a fi IN EXIL, si NU diaspora, cum zic securistii vostri din Romania!! NOI DIN EXIL NU AM VOTAT NICI CU GEOANA DAR NICI CU Basescu fiidca SI NOI AM FOST DISENFARNIZATI POLITI, ADICA, NICI NOI NU AM AVUT CU CINE VOTA , doar securistii de aici u votat cu ei ] EU DOAR AM ZIS ca Basescu ESTE RAUL MAI MIC; iar puii de securisti scoliti in Vest, acesti ”GUCCI communists” sunt deja ”corupti deVest,” sau vesternizati.
    Laurentiule, IMPARTIALITATEA TA ESTE CEL PUTIN SUSPETA, DACA NU CHIAR SI CULPABILA… DECE NU ESTI ECHIDISTANT SI NU ZICI NIMIC DE CORUPTIA GENERATA SI DE PSDistii lui ILIESCU & co , DEOARECE NU NUMI Basescu A CONTRIBUIT LA EA; CI TOCMAI EI, PSDistii, AU CONTRIBUIT CEL MAI MULT LA PERPETUAREA EI [aprox l4 ani]!!

    Pe scurt dece standardul vostru de viata este jos: MISMANAGEMENTUL, CORUPTIA, HOTIA VA ADUCE SARACIA!!
    [Voi posta mai mult in replica mea din IERNILE ROMANESTI]

  21. #21 gabriela
    on Feb 10th, 2012 at 10:45 pm

    “Laurentiule”,ce nebunie e pe site de cand nu am mai intrat! :) Acuma stim spre cine sa aratam cu degetul ca e suspect si culpabil lol

  22. #22 Nico
    on Feb 18th, 2012 at 10:30 pm

    Cand am vazut poza,mi-am zis ca tre’ sa va las macar un salut si sa va laud cat erati de mandri de mici,dar dupa ce-am citit comentariile mai adaug ca de azi inainte o sa incerc sa intru mai des pe blogul tau,Lau! :-)

  23. #23 laurentiu musat
    on Feb 20th, 2012 at 9:21 am

    Multumim, Nico ! Te asteptăm cu drag pe aici :))

  24. #24 Diana (Roman) Tangara
    on Feb 17th, 2014 at 10:31 pm

    Servus, Laurentiu,

    inainte de toate, felicitari pentru acest blog! Am vazut-o in aceasta poza pe bunica ta, care era prietena buna cu mama Genica, mi-o amintesc atat de bine, stiu ca mergeau impreuna si pe la bai, cred ca la Caciulata…
    Si a fost o bucurie sa o vad, o figura care imi era atat de familiara in copilarie!
    Pentru ca in copilaria mea, cu toate vacantele petrecute la Sambata, chiar cunosteam pe toata lumea din sat, dar acum, in pozele din acest blog sunt multe figuri care imi sunt ….straine…

  25. #25 laurentiu musat
    on Feb 18th, 2014 at 11:22 am

    Buna Diana, multumesc pentru cuvintele frumoase de aici. Intr-adevar bunicile noastre au fost bune prietene. Îmi aduc aminte un episod de prin anii ‘80 cand erau cu treabă in câmp pe undeva pe la Glod, ne-au luat și pe noi (erati tu cu Nico, eu si Mirela), iar toți patru am venit cu bidoanele până in sat sa le aducem apă. Faza haioasă e că voi, pe drum, ne-ați învățat o poezie pe care o mai știu si acum. Când ne vdem prima data o să v-o spun. Și sper că nu sunt singurul care mai știe poezia !!! :)

  26. #26 Felicia Mandrea
    on Oct 6th, 2015 at 7:13 am

    Pt Laurentiu: AI POSTAT O INFORMATIE ERONATA!!

    ***Chiar daca de mult a picat Guvernul Boc, Baza de la Deveselu VA FI DATA IN FOLOSINTA LA INCEPUTUL LUI 2017. (vezi Mediafax, Romania Libera, Gandul, etc.)

  27. #27 Felicia Mandrea
    on Oct 6th, 2015 at 7:16 am

    Pt Laurentiu:

    Si inca Baza militara americana de la Deveselu inca se va mai extinde fata de cum a fost planuita initial.

  28. #28 Felicia Mandrea
    on Dec 19th, 2015 at 2:59 am

    SCUTUL ANTI-RACHETA ESTE FUNCTIONAL DE AZI, DEC. 18, 2015! Romania nu mai e sat fara caini si fara porti puternice. SA TRAIESTI ROMANIA! SI GOD BLESS AMERICA!

    http://www.mediafax.ro/politic/scutul-antiracheta-functional-baza-deveselu-finalizata-ministrul-afacerilor-externe-moment-important-romania-sua-nato-klemm-scutul-e-amenintare-rusia-galerie-foto-14924377

Leave a Comment

symptoma >