Sâmbăta de Jos, o stare de spirit… Rotating Header Image

Iarna româneascã

Sunt voci care compara “primavara arabã”, adicã miscarile revolutionare din tarile arabe de anul trecut, cu ce se intampla la noi zilele acestea. ”Primavara araba” si “iarna romaneasca” au in comun revolte populare fata de regimuri politice bazate pe abuzuri, asuprirea oamenilor, imbogatirea clasei politice pe fondul saracirii populatiei, etc.

Si daca oamenii din Tunisia, Egipt sau Libia au reusit in 2011 sa schimbe aceste regimuri, n-ar fi rau ca nici românii sã nu renunte, iar actualii conducatori sa invete ca nici un “ciolan” nu e vesnic.  

Fãrã nici o legãturã cu politica, iarna romaneascã e foarte frumoasa si in 2012. Am parcurs duminica trecuta drumul de la Sibiu la Oradea pe ruta Alba Iulia, Abrud, Scarisoara, iar prin Apuseni era o zapada cum n-am mai vazut de cand eram mic si petreceam vacantele de iarnã in Sambata.

Am filmat cu telefonul din masinã in timp ce conduceam, de aceea imaginea e un pic tremuratã, insa atmosfera era de poveste. Fondul sonor e asigurat de Radio Romania Acutalitati care difuza la acea ora un program special de ziua domnului Eminescu.

Un gand bun tuturor, si va invit sa urmariti imagini dintr-o iarna romaneasca autentica:

20 Comments on “Iarna româneascã”

  1. #1 cosmin
    on Jan 23rd, 2012 at 4:03 pm

    Am crezut ca ti-ai luat concediu ..Laurentiu si te-ai dus la pesti la gloduri de nu mai apari pe blog. Am si eu o filmare de cand am fost cu tine la Paltinis si coboram pe drumul forestier…paralel cu partia. Daca mai bagi doua trei bipuri pe fondul sonor, s-ar potrivi de minune cu vremea de afara!

  2. #2 laurentiu musat
    on Jan 23rd, 2012 at 6:03 pm

    Si eu am o filmare cu tine de cand am plantat piersicii in gradina in Sambata :)))

  3. #3 cosmin
    on Jan 23rd, 2012 at 7:15 pm

    Deja miroase a santaj! Daca pui filmul din Sambata la plantat de piersici, atunci ca sa fi fair play, trebuie sa postezi si coborarea ta vijelioasa de la Paltinis! Ok ?

  4. #4 Felicia Mandrea
    on Jan 24th, 2012 at 10:20 am

    Ce frumoasa e incã iarna bucolica romaneascã ( fata de uratele ierni politice romanesti ), iar Sambata de Jos, prin ambianta ei placida din toate anotimpurile, pare pierduta in strafundurile traditiei ei mioritice de secole. Intotdeauna Sambata mi se parea asa bucoica si mioritica inca de pe timpurile numeroaselor vacante din copilarie, precum si cand ulterior am mai revazut-o in rarele mele vizite cu rudele si prietenii de la Sambata si Fagaras, cand mai treceam mai rar prin Romania.
    Dimpotriva, Sambetenii de obicei au stiut sa infrunte dilemele prezentului pentru a-si cladi un viitor mai solid si trainic: au infruntat vicisitudinile timpului, pribegia, saracia, etc pana cand au invins. In acest spirit al realismului — cu mult mai dur decat visurile mioritice — vreau sa ma adresez eu voua acum despre iarna politica romaneasca. O parte din ideile din articolul meu de opinie pe tematici de politica externa si de aparare vi’l postez si voua acum, dar ceva mai personalizat pentru voi. Am publicat acest articol si in presa din America, la Heritage Foundation si la Institutul Reublican in seranta ca va va limpezi mintile si constiintele despre adevaratele pericole care pasc lumea la ora actuala.

    MANIPULARE kgbista CONTRA AMPLASARII RACHETELOR NATO PE TERIRORIUL ROMANIEI !!
    “La Făgăraş s-a ieşit în stradă săptămîna trecută pentru a se protesta împotriva preşedinteliui Traian Băsescu, a Guvernului Boc şi pentru alegeri anticipate.” FRUSTARILE VOASTRE IMPOTRIVA GUVERNANTILOR FSNisto=securisti (de peste cca 70 de ani dar mai ales) inca din 1989 SUNT DE INTELES; DAR aceste instigari la revolte sunt, nici mai mult, nici mai putin, manevrele securistilor=kgbisti din USL­ prin care, odata ajunsi la putere, acesti tradatori vor sa stopeze amplasarea rachetelor nucleare balistice ale NATO in ciuda faptului ca Romania deja a ratificat tratatul pentru amplasarea rachetelor NATO pe teritoriul romanesc . Dece vreti sa va razvratiti TOCMAI ACUM (CAND SE INSTALEAZA RACHETELE NUCLEARE INTERBALISTICE ALE NATO IN ROMANIA ) si nu ati facut’o in regimurile PSDiste anterioare cand Iliescu-Nastase &co erau la putere si coruptia, –situatia in general erau cu mult mai rea decat acum, iar Iliescu-Nastase eru mult mai dictatoriali (cu o dictatura cu politie politica mult mai groaznica ce nu va lasa sa scoateti nici macar un pasait, daramite sa va razvratiti) decat acum cu guvernare Basescu-Boc ? DECE TOCMAI ACUM, repet, TOCMAI ACUM CREATI INSTABILITATE POLITICA , TOCMAI ACUM, CAND SE INSTALEAZA RACHETELE NUCLEARE INTERBALISTICE IN ROMANIA? ? CEVA PUTE FOARTE RAU IN ROMANIA!! TREZITIVA!! De asemenea, acum sunt totusi dovezi concludente incat sa putem pune un semn de egalitate intre politica „iarna romaneasca” si asa-zisa „primavara araba,” care ARE TOT PE RUSIA LA MIJLOC!! Din nou, ROMANI, TREZITIVA!!
    ROMANI, INCLUSIV voi, FAGARASENILOR (pe care a stiam mai luminati la minte!!) NU VA LASATI PACALITI SI MANIPULATI DE TRADATORII LUI PUTIN CARE SUNT IN STARE SA VA LASE FARA CAMASA CA SA RAMANETI IN CONTINUARE CARPE DE STERS BOCANCII MURDARI RUSESTI IN LOC CA SA VA DOBANDITI DEMNITATEA SI SA STATI MANDRI CU CAPUL SUS, FARA FRICA SANTAJULUI NUCLEAR AL CIUMEI comunistoide de la Est: al RUSILOR­CSIstilor SI INTERPUSILOR LOR (CA IRANUL. SIRIA, INDIA,ETC), AL CHINEZILOR (si interpusilor gen Coreea de Nord, Pakistan, Myanmar=Burma, etc) ! Pentru Putin si kgbistii lui rusofilo=comunisti din Romania, ORGANIZATORII DE FACTO AI INSTABILITATII POLITICE ACTUALE DIN ROMANIA, in joc nu este numai (MIZA MAI MICA, ADICA,) preluarea puterii executive (GUVERNAREA=GUVERNUL si PRESEDINTIA ROMANIEI, DAR MAI ALES ATINGEREA SCOPULUI LOR , A TELUL LOR PRIMORDIAL, (adica, MIZA LOR CEA MAI MARE IN SITUATIA DE FATA), ACELA DE A STOPA INSTALAREA RACHETELOR BALISTICE NUCLEARE ALE NATO PE TERITORIUL ROMANIEI!
    TOCMAI ACESTI securistoido=kgbisti NEDESCONPIRATI SE OPUN INTERESELOR MAJORE DE APRARE ALE ROMNIEI DE AMPLASARE A RACHETELOR NUCLEARE BALISTICE ALE NATO! CU TOATE CA EU NICIODATA NU I’AM SUSTINUT PE NICI UN FSNist, INCLUSIV NICI PE BASESCU SI CLICA LUI securistoida SI NICI ACUM NU O VOI FACE, DEOARECE VINA PENTRU DISENFRANCIZAREA POLITICA A ROMANILOR (adica, eliminarea ADEVARATILOR ANTIcomunisti precum Corneliu Coposu, Ion Ratiu,Ticu Dumitrescu impreuna cu toti omenii lor, actiune criminala de politie politica a SRI care a condus la lipsa adevaratilor leaderi care sa reprezinte interesele romanilor tocmai din cauza LIPSEI DE ALTERATIVA POLITICA PE CULOARUL DE DREAPTA TAMAN securistoizii kgbisti au preluat puterea in toate partidele de dreapta INCLUSIV IN PDLul lui BASESCU! Aceasta vina REVINE NUMAI POLITIEI POLITICE kgbisto=securistoide patronata de ILIESCU, ROMAN, VACAROIU, NASTASE, acum PONTA, VOICULESCU SI ANTONESCU.
    Cu toate ca nu m’ar mira daca si Basescu (cunoscut de a fi colaborat TOCMAI CU GRU= nucleul dur al kgbului; ca inca are consilieri kgbisti; ca in cateva ocazii TOCMAI IN DECEMBRIE 2011 LA BRUXELLES a aparat interesele teritoriale ale FOSTEI URSS sau actualei UCRAIE PRO=RUSE in defavoarea ROMANIEI pe care au ajuns sa o apere strainii, SPRE RUSINEA LUI BASESCU!! ); daca si Basescu ar dori sa impiedice instalarea rachetelor nucleare INVOCAND MIZERUL PRETEXT PLIN DE LASITATE CUM CA AR RISCA STABILITATEA ROMANIEI, INCLUSIV A SA PERSONAL,etc. totusi guvernarea actuala PARE a nu stopa acest deziderat primordial de aparare al Romaniei, amplasarea rachetelor balistice nucleare pe teritoriul Romanesc.
    DAR IN POFIDA INTERESULUI NATIONAL SI AL VOINTE ROMANILOR, pe fundalul crizei economice generatoare de nemultumiri populare precum si a greselilor actualilor guvernanti de la putere, kgbistii rusofilo=comunisti ai lui Putin din Romania: ILIESCU, NASTASE, PONTA; ANTONESCU, VOICULESCU ETC VOR DE FAPT SA DOBOARE ACTUALUL GUVERN AL LUI EMIL BOC SI PE PRESEDITELE BASESCU TOCMAI CA SA PREVINA AMPLASAREA SI INEVITABILA INSTALARE ALE RACHETELOR BALISTICE NUCLEARE ALE NATO CARE TOCMAI ACUM SE DERULEAZA PE TERITORIUL ROMANIEI IN MARE GRABA= FAPT CARE II OFTICA DE MOARTE PE PUTIN &CO SI PE SLUGOII kgbisti= TRADATORII DIN ROMANIA, CHIT CA TRATATUL DE AMPLASARE ALE RACHETELOR BALISTICE
    ALE NATO ESTE DEJA RATIFICAT DE ROMANIA, SI CA ATARE, ESTE IN VIGOARE. Dar, cu toate ca acest tratat este in vigoare, daca, fereasca Dumnezeu, oamenii lui Putin (ADICA UN REGIM PONTA=ANTONESCU, VOICULESCU) AR PRELUA PUTEREA, ATUNCI EI CU SIGURANTA VOR STOPA DEFINITIV AMPLASAREA RACHETELOR BALISTICE NATO REFUZAND SA IMPLEMENTEZE TRATATUL CU NATO CA SA FAVORIZEZE INTERESELE RUSIEI, DAR CU TOTUL NEFAVORABIL INTERESELOR ROMANIEI SI ALE ROMANILOR, CARE DIN NOU VOR FI ADUSI IN SITUATIA CA SA FIE PRESURI DE STERS PE JOS ALE BOCANCILOR MURDARI sovieto=rusesti comunistoide!!
    Este totusi imbucurator ca doar 300 de oameni dintr-un oras de cca, 30 de mii de suflete s’au lasat atrasi in aceasta marsavie de farsa kgbista.
    De asemenea, acum sunt totusi dovezi concludente incat sa putem pune un semn de egalitate intre politica „iarna romaneasca” si asa-zisa „primavara araba,” care ARE TOT PE RUSIA LA MIJLOC!! — Rusia, care isi exercita influenta asupra aliatului ei, Iranul prin asistenta masiva in domeniul nuclear; iar Iranul sustine de facto, fatis, chiar militar, fundamentalistii musulmani apartementi ai Fratiei Musulmane, precum si Turcia[inca in NATO, dar nu vor mai fi pentru mult timp daca Turcii vor continua sa mai coopereze cu fundmentali stii islamici impotriv aliatilor NATO, inclusiv Israelului!!] in toata lumea araba. Totusi Turcia ii mi tempereaza putinde ochii lumii. Oricum Iranul si Turcia, sustinuti de Rusia, spera sa raspandeasc influenta araa in lume propovaduind Islamul prin Noul CALIFAT sau Imperiu Otoman Islamic ). Din nou, ROMANI, TREZITIVA, fiindca e posibil ca pe viitor sa va luptati cu Mahomedanii din nou, CA ATUNCI VETI AVEA NEVOIE DE ARMELE NUCLEARE ALE NATO CA DE AER !!

    Felicia Mandrea, Harvard University
    Graduate in International Relations and International Economics
    Masters Candidate in International Business Management

  5. #5 laurentiu musat
    on Jan 24th, 2012 at 8:40 pm

    Felicia, in primul rand bun venit aici pe site. Referitor la ipoteza prezentata de tine, eu personal nu cred ca oamenii au iesit in strada in urma vreunui complot KGB in legatura cu scutul anti-racheta. Parerea mea e ca oamenii vor schimbarea actualului regim politic pentru ca s-a ajuns prea departe cu hotia si cu abuzurile. Iar un regim in care un singur om conduce si parlament, si guvern, si servicii secrete, si justitie, etc, se numeste regim dictatorial. De-a lungul istoriei, dupa cum stii, dictatorii nu au avut intotdeauna un final prea foericit, ca sa nu zic mai mult.
    Referotor la politica externa in general, acesta este un subiect foarte foarte complex si desi nu sunt filo-rus sau pro-comunist sau pro-arab, nici politica externa a USA nu e una corecta. As zice mai degraba ca e o politica externa total abuziva, in care adeseori au bombardat teritorii in ciuda rezolutiilor ONU, doar pentru satisfacerea propriilor interese. Asa s-a ajuns ca americanii din clasa medie sa conduca masini cu motoare de 6 litri, iar benzina in Ney York sa coste jumatate decat la Peco Voila. Iar politica pro-americana a Romaniei a fost una jenanta, de acceptare neconditionata a orice, fie scut antiracheta, fie folosirea bazelor aeriene din Romania pentru bombardarea Serbiei in zi de Pasti. Nu se poate chiar asa, sa fie americanii jandarmi mondiali, si sa imparta ei dreptatea globala. Istoric e demonstrat ca e bine sa fie cineva care sa metina echlilibrul, iar acest echilibru in momentul de fata e asigurat de Rusia.
    In rest, toate cele bune, si sper ca dupa aceste vremuri agitate, intr-un final sa fie bine pentru toata lumea.

  6. #6 cainele fioros!
    on Jan 25th, 2012 at 3:33 pm

    Mai Laurentiu, se poate sa-mi faci tu una ca asta? Vrei sa ma parasesti? Atatea grupuri umoristice s-au desfintat in ultima perioada…acum cand avem atata materie prima la dispozitie sa producem scenete de buna calitate! Vrei sa te faci analist politic? Parca te si vad pe la toate televiziunile alaturi de Tatoiu, discutand despre iarna romaneasca sau despre lacrima lui Basescu(era sa zic a lui Ovidiu). Nu ca nu ti-ar sta bine dar anunta-ma si pe mine despre intentiile tale. In alta ordine de idei, blonda mea te va urechea pentru ca te-ai luat de ea indirect caci si domnia sa, bantuie cu un V6 pe soselele de aici. Si tot in alta ordine de idei, sa sti ca proprietarul benzinariei din Voila este sotul fostei mele profesoare de matematica. Probabil a scazut si a adunat dar pana la urma tot cu virgula ia dat. Este prea aproape paraul Voila si tentatia e mare, trebuie sa-l intelegi pe om. Totusi daca a gasit formula chimica adecvata (H2O+ benzina) ca automobilele sa functioneze normal, poate mai scade din pret. In rest…..sa auzim numai de bine!

  7. #7 laurentiu musat
    on Jan 25th, 2012 at 11:09 pm

    Dar domunle Grozavu, ce-ti veni sa te ascunzi sub acest nume de scena, “cainele fioros” ? Tu vorbesti de scenete umoristice ? Cand imi intrasem si eu in forma, ai emigrat peste ocean, sa iti cumperi masini de 6000 cmc si sa bagi benzina ieftina :)))

  8. #8 cainele fioros
    on Jan 26th, 2012 at 12:12 am

    Ba, eu sunt caine si vreau sa fiu fioros caci numai astfel vom castiga campionatul anul acesta. Daca regreti ca am plecat, atunci promit ca ma voi intoarce peste 54 de ani sa ne continuam munca noastra. Un mic detaliu tehnic…..masina blondei are v6 dar motorul este de 2,8. Adevarul este undeva la mijloc chiar daca pana la 6000 cmc cat spui tu, e cam mult. Poate gresesc deoarece inca nu s-a uscat cerneala pe permisul meu. Apropos, s-a scumpit benzina ieri si aici in zona unde stau…..daca te incalzeste cu ceva.

  9. #9 laurentiu musat
    on Jan 26th, 2012 at 10:29 am

    Nu ma prea incalzeste. Oricum pretul acolo la tine continua sa fie jumatate cat pa Peco Voila. O sa ma incalzeasca atunci cand o sa fie invers raportul :)

  10. #10 cainele fioros!
    on Jan 26th, 2012 at 6:12 pm

    Acum am bagat benzina cu 3.60 galonul

  11. #11 laurentiu musat
    on Jan 26th, 2012 at 7:20 pm

    Cu toate astea, cea mai galonata echipa din Romania este…

  12. #12 cainele fioros!
    on Jan 26th, 2012 at 9:12 pm

    …..Nitramonia Fagaras!

  13. #13 laurentiu musat
    on Jan 26th, 2012 at 9:15 pm

    Raspuns corect ! Cu singura specificatie: OLD BOYS TEAM !!!

  14. #14 Felicia Mandrea, Harvard University
    on Mar 10th, 2012 at 10:44 am

    Laurentiule, ca tot ti-am promis o replica pe tema Serbiei (datfiind ca eu ti-am mai dat relpici la chestiunile pe care le-ai ridicat si in alte postari ale mele la alte rubrici)
    Si de data aceasta timpul, DAR MAI ALES EVENIMENTELE, imi dau dreptate in privinta Dosarului Serbia

    Americanii NU I-AU CAFTIT INDEAJUNS DE BINE PE SARBOTOI (considerati pe buna dreptate gunoierii europei si Americii!)in aceea ZI DE PASTI (si in zilele care au urmat), DACA NICI PANA IN PREZENT EI NU AU REUSIT SA-SI INSUSEASCA UN COMPORTAMENT CIVIC DEMOCRATIC FATA DE MINORITATILE NATIONALE DE PE TERITORIUL LOR, CHIAR SI ROMANIA FIIND RECENT NEVOITA CA SA INTERVINA FERM PE PLAN DIPLOMATIC INTR-UN ASEMENEA GRAD DE COHERSION incat sa ajunga pana CHIAR LA OPUNEREA ROMANIEI PENTRU A BLOCA ADERARII SERBIEI LA U.E.

    Remember, ZIUA DE PASTI REPREZINTA VICTORIA BINELUI CE A INVINS RAUL PENTRU TOTDEAUNA — PASTELE DEMARCHEAZA A WIN-LOSE SITUATION ( and certainly NOT a win-win situation) IN CARE CIE DE PARTEA BINELUI CA NOI AM CASTIGAT DAR EI, RAII, AU PIERDUT! Noi am castigat pe cand ei, sarbotoi (PANA CHIAR SI SARBOTOII DIN USA au fost aratat de televiziunile de aici CUM DIAVOLII LOR DE POPI II INSTIGAU LA CRIME SI RAZBOAIE CIVILE TAMAN IN BISERICI!! Ce sa mai zicem de NUMEROASELE GROPI COMUNE CARE INCA ASCUND ATROCITATILE SARBESTI= CRIMELE LOR IMPOTRIVA UMANITATII DE EXTERMINARE ALE MINORITATILOR CROATI, BOSNIECI, KOSOVARI, MACEDONIENI, chiar si prigonirea ROMANILOR DIN TIMOCLU/BANATUL SARBESC, carora Sarbii sistematic le incalcau drepturile si libertatile fundamentale ale omului ) AU FOST INVINSI
    _______________________________

    Cat despre EXCLUDEREA TURCIEI DIN NATO DACA TURCIA INCA CONTINUA SA COOPEREZE CU TERORISTII PALESTINIENI (HAMAS, HEZBOLAH, FRATIA MUSULMANA ect);

    Noi am ajuns la asemenea concluzii in baza unor analize aprofundate nu numai ale datelor statistice, demografice, sociologice si a celor din din cazurile aferente, DAR MAI ALES ALE DOVEZILOR LEGALE INTEMEIATE IN BAZA DREPTULUI INTERNATIONAL din dosarele juridice ale acestor cazuri INGRIJORATOR DE NUMEROASE(!!), toate acestea au scos la iveala ACEST TREND NOCIV– O ASEMENEA CHESTIUNE ATAT DE PERICULOASA PENTRU SECURITATEA ISRAELULUI ( PERICLITAND SI SECURITATEA TARILOR DIN BALCANI, CHIAR SI A ROMANIEI PE TERMEN MIJLOCIU SI LUNG!!) — E o chestiune nociva, periculoasa pentru securitatea ISRAELULUI, ALIATUL CEL MAI DE PRET AL AMERICII IN ORIENTUL MIJLOCIU!

    Ce sa mai zic ca PM turc ERDOGAN AJUTA REGIMUL TIRANIC AL LUI ASSAD predandu-le un general fugar (care, impreuna cu familia lui, s-a refugiat in Turcia ca sa organizeze rezistenta armata pentru rasturnarea lui Sadat) pe care ei l-au rapit si dus in siria, iar dupa care l-au impuscat. (NICI NU MI-E DE MIRARE CA TOTI LEADERII VESTICI, IN SPECIAAL PRES. SARKOZY, II INTORC ACUM SPATELE LUI ERDOGAN)

  15. #15 Felicia Mandrea, Harvard University
    on Mar 10th, 2012 at 11:07 am

    Ceea ce vreau sa clarific acum este ca experti in relatii internationale ca mine ajungem sa facem sinteze si sa tragem concluziile pertinente NUMAI in urma efectuarii unor astfel de analize aprofundate (etc) SI NICIDECUM NOI NU SCOATEM IPOTEZE DIN BURTA, AMATORICESTE, DUPA CUM NE CANTA CINEVA SUS PUS, (asa cum de obicei gandesc AMATORII de politica externa , chiar si multi CHIBITI POLITRUCI din Romania, Rusia,CSI,etc , care inca mai obisnuiesc sa actioneze amatoriceste in loc sa adopteze un modus operandi logic, rational) NOI OFERIM RECOMANDARILE NOASTRE FACTORILOR DE DECIZIE, DAR MAI APOI ESTE LA LATITUDINEA LOR DACA ACCEPTA RECOMANDARILE NOASTRE SAU NU. De obicei MAI ALES LEADERII DIN VEST stiu ca nu-si pot permite sa ignore recomandarile specialistilor (nu conteaza din ce domeniu),MAI ALES CELOR DE GEOPOLITICA, TOCMAI CA SA NU AIVA SURPRIZE NEPLACUTE, DEVASTATOARE.

  16. #16 laurentiu musat
    on Mar 13th, 2012 at 5:35 pm

    Felicia, cu tot respectul, daca “expertii in relatii internationale ca voi” trag concluzii “pertinente” de genul “sârbii sunt gunoierii Europei”, eu zic să vă adunați toți experții ăștia, să vă deschideți un restaurant și să vindeți șaorma cu de toate. Cam ăsta e nivelul discuției.

  17. #17 Felicia Mandrea, Harvard University
    on Mar 18th, 2012 at 1:45 am

    Laurentiule. “sârbii sunt gunoierii Europei”,este opinia nedeclarata oficial nu numai a cetatenilor americani de rand, dar si a autoritatilor care, PRIN DATE INCLUSE IN RAPOARTE OFICIALE CRIMINALISTICE ALEAGENTIILOR FEDERALE GUVERNAMENTALE : FBI , SEC, IRS, DOVEDESC CAT DE JIGODII JEGOASE, DE BATAUSI, CUTITARI, SCANDALAGII ce sa m ai zicem, SI BETIVANI NOTORII) SUNT SARBII de aici IN MAREA LOR MAJORITATE, SI PEDEASUPTA EVAZIONISTI FISCALI (MAI RAI CA GRECII) Ce sa zic, numai la noi pe strada, a, fost nevoiti sa asistam la adevarate crime =batai, scandaluri, chiar injunghieri!– numai ale unor familii de sarbim la care politia a trebuit sa intervina de nenumarate ori inca de la Thanksgiving; iar cajma lor sarbeasca “NOCIRAI” din NYC, este notorie pentru scandalurile, bataile, crimele care se petrec acolo (SI CARE DAU MUT SUBIECT DE STIRI TELEVIZIUNILOR LOCALE DIN NYC) de ani si ani.
    ***MAI MULT, RAPOARTELE FBI DEZVALUIE CA SARBII SUNT LA FEL DE NOTORII IN MALTRATAREA SOTIILOR SI FAMILIILOR CA SI BARBATII ROMANI.

    Ce sa mai zic DE NIVELUL TAU DE DISCUTIE DE FLECANGIU DE TIP VC TUDOR (hotul VCT care a furat salariile lucratorilor de la Bruxelles si care mai si este recomandat pentru a fi dat afara din PE) de la Ma asteptam la o mai buna informare mult mai echilibrata din partea ta decat limbajul badaran pe care l-ai adoptat mot-a-mot din fituica mizarabila al lui VCT Romania Mare caracteristic unui XENOFOB regatean sau moldovean necioplit, fi fixoman, dar care inca mai are fixatia ca soarele rasare numai la Moscova .

    Inca ceva, un gentleman NICIODATA NU BARFESTE O DOMINSOARA IN PUBLIC (un blog este totusi PUBLIC DOMAIN!!) ASA CUM AI POSTAT TU PE AAACEST BLOG IN POSTAREA TA DE PROST GUST, CHIAR DACA ESTE VORBA SI DESPRE O FEMEIE NESABUITA CA MARIA DINULESCU!!

  18. #18 Felicia Mandrea, Harvard University
    on Mar 18th, 2012 at 4:02 am

    EU NICIODATA NU DESCONSIDER MUNCA CINSTITA IN SINE, PRECUM CEA DE GUNOIER/MATURATOR, ETC; CUNOSC PE MULTI DINTRE EI CARE, CU TOATE CA SUNT OAMENI SIMPLI FARA EDUCATIE SUPERIOARA DAR INTELEPTI (ceea ce sarbii in general NU sunt), EI TOTUSI AU OMENIE fata de multi care se dau “desteptii lui peste,” dar care de fapt isi etaleaza prostia, lipsa de intelepciune — CARACTERISTICA CE SE GASESTE LA MULTI ROMANI IN GENERAL .). DAR NU PUTEM SA NU RECUNOASTEM CA NUMAI OAMENII CU CEA MAI SLABA PREGATIRE LINGVISTICA SI EDUCATIONALA PRACTICA ASTFEL DE OCUPATII (munca de jos) FIINDCA IN GENERAL PE MAREA MAJORITATE A OAMENILOR CU SLABA PREGATIRE EDUCATIONALA (in afara celor care, momentan, trebuie sa munceasca ca gunoieri/maturatori fiindca nu stiu limba tarii in care au emigrat DAR CARE INTRE TIMP SI-O INSUSESC SI , ASTFEL SE RIDICA DE LA NIVELUL GUNOAIELOR, PUTAND SA PROFESEZE PROFESIILE DOBANDITE IN UNIVERSITATI/ SCOLI SUPERIOARE)) NU-I DUCE CAPUL LA MAI MULT. Ca “sarbii sunt gunoierii Europei si Americii” , acest fapt il dovedeste statisticile pe criterii de etnie vs. ocupatie/profesii de la Dept. de Munca (Labor Dept.) arata ca sarbii muncesc ca gunoieri ce cara gunoaiele de la blocuri, iar sindicatele lucratorilor la curatenie din blocurile si birourile din NYC, Detroit, (Michigan), Ohio, Chicago, etc. au in marea lor majoritate membrii de etnie sarba. Tot in asemenea ocupatii de munci necalificate muncesc sarbii si in Vestul Europei. Dar copiii lor vor sa invete deoarece realizand numarul imens de iportunitati ce le ofera o pregatire superioara in Vest: CA IN GENERAL (si nu ma refer la micile exceptii in care iliteratii ajung sa se imbogateasca fara o pregatire universitara), IN VEST NU POTIAVEA UN TRAI CAT DE CAT DECENT FARA O DIPLOMA DE FACULTATE– mai toti aleg sa termine liceul si sa mai departe frecventeze facultatea– ceea ce este un fapt imbucurator; ca exista posibilitatea ca si aceasta categorie majora de subcultura sarbeasca sa ajunga sa evolueze catusi de putin. DAR IN PREZENT, DIN NEFERICIRE, SARBII RAMAN TOT LA NIVELUL JOSNIC, DE SUBCULTURA.

  19. #19 Horatiu ULB Sibiu
    on Mar 19th, 2012 at 3:28 am

    Ufff…. în sfârșit un loc unde să ne spunem nedumeririle!!! Dacă tot e vorba de politica externa: oare cine ar câștiga: cikichan sau chuck norris? Lizuca sau Hello kitty? Patrocle sau Pluto? Nuzaieț sau wile e coyote? JR Ewing sau bercea mondialu’? Ismail (din toate panzele sus) sau Jack Sparrow???…hmmmm…complicat nu?

  20. #20 laurentiu musat
    on Mar 19th, 2012 at 8:13 am

    In sfarsit a semnat cineva si cu “ULB Sibiu”. Deja incepeam sa ma simt discriminat dar acum m-am linistit. Horace, ai o bere :)))

Leave a Comment

symptoma >