Sâmbăta de Jos, o stare de spirit… Rotating Header Image

Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii

11_11_2011.jpg

Inspirat nume a dat regizorul Catalin Mitulescu filmului sau. Si foarte de actualitate.

Prin anul 1990 era la moda sa povesteasca fiecare “ce-a facut de cutremur”. Era dupa cutremurul din 30 mai si imi aduc aminte ca toti copiii povesteam atunci pe unde si cum ne-a prins “zgataiala”. Fiecare descria cu mandrie si eroism: ”eu eram acasa si dintr-o data au inceput paharele din vitrina sa zdrangane si pestele de sticla de pe televizor sa dea din coada”, “eu eram in sufragerie cand a inceput sa se miste carpeta cu rapirea din serai” sau “eu eram la fotbal si am simtit cum se clatina terenul sub mine”, etc. Si nu doar copiii ci si oamenii mari povesteau, care cum era pe la serviciu, care in masina, in autobuz, fiecare cum a simtit zguduitura.

Cand se apropie finalul de an revine la moda intrebarea “ce faci de Revelion”, respectiv, dupa 1 iaunuarie fiecare povesteste “ce-a facut de Revelion”.

Anul acesta nu mai e cu “ce-ai facut de cutremur” sau “ce faci de Revelion”, ci a aparut o noua moda. O gramada de asa zisi profeti, vraci, oameni de stiinta, astrologi, etc, au prezis sfarsitul lumii. Si l-au prezis atat de des, incat au dus notiunea asta in derizoriu. Aproape fiecare jurnal tv contine cel putin o prezicere despre cand o s-o mierlim cu totii de pe Planeta. Daca esti astrolog, numerolog, vreun ciudat de pastor de prin USA si nu prezici cand o sa se stinga lumina de tot, degeaba te-ai mai apucat de meserie. Drept urmare e la moda sa intrebi “ce faci de sfarsitul lumii”, respectiv, dupa ce ai supravietuit evenimentului, ”ce-ai facut de sfarsitul lumii”.

Vineri a fost 11.11.2011, iar la ora 11:11 desigur ca o noua apocalipsa a fost prezisa si toti am stat cu ochii pe calendar si pe ceas sa vedem momentul cand cei sase de unu se aliniaza frumos, cum le sta bine o data la o suta de ani. Am stat si eu cu ochii pe monitor si am surprins evenimentul, asadar pot sa afirm ca de sfarsitul lumii am facut o poza.   

Voi cum v-ati petrecut sfarsitul lumii ?

5 Comments on “Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii”

  1. #1 cosmin
    on Nov 14th, 2011 at 4:24 pm

    Sti ce cred eu? Lumea in Romania cauta chestii de genul asta….sfarsitul lumii, halloween, etc! Din cauza asta peste 50% din populatie sunt otv-isti. Eu pe 11-11-2011 eraml la un magazin sa-mi cumpar un pat ca ala vechi scartzaiaa Fiecare cu ce-l doare!

  2. #2 laurentiu musat
    on Nov 14th, 2011 at 4:44 pm

    Da’ cum ai observat ca scartaia patul ? Ca daca stai linisti intr-un pat, acesta nu face galagie :))))))

  3. #3 cosmin
    on Nov 14th, 2011 at 9:58 pm

    Ba,daca ma intrebai cu cateva ore in urma, poate iti raspundeam dar acum ca a inceput postul si am eu destule pacate, nu vreau sa-mi mai fac si altele. Oricum, si in America scartzaie paturile drept dovada ca e plin de kinderi!

  4. #4 laurentiu musat
    on Nov 14th, 2011 at 10:08 pm

    Vezi ca numai maine incepe postul, deci azi mai poti sa zici :)))

  5. #5 cosmin
    on Nov 15th, 2011 at 5:03 am

    Ok. Deci mai prind prelungirile daca ma grabesc!

Leave a Comment

symptoma >