Sâmbăta de Jos, o stare de spirit… Rotating Header Image

Romania autentica

Atunci cand calatorim prin diverse colturi ale lumii si ne intalnim cu oameni care ne intreaba despre tara noastra, decat sa repetam basmele cu vampiri si Dracula, decat sa povestim ca avem un presedinte care e toata ziua cu drojdia in nas sau ca avem conlocuitori bronzati care se ocupa cu “controlatul” de buzunare, mai bine tacem si lasam imagini ca acestea sa vorbeasca despre noi.

Pentru ca avem o tara extraordinara si ne-am nascut intr-un loc special:

sibiu_muzeul_satului17.jpg

30 Comments on “Romania autentica”

  1. #1 cosmin
    on Jul 14th, 2014 at 12:55 am

    Locurile sunt minunate pentru ca acolo ne-am nascut. Fiecare natiune are ceva aparte…sa nu exageram ca la noi este raiul pe pamant. Ca suntem noi mai patrioti…este alta discutie.
    Problema cea mai mare este ca nu stim sa ne promovam valorile si aici noi suntem de vina. Deunazi un amic a vizitat Romania si a fost dezgustat de serviciile oferite de hotelieri. Binenteles ca Basescu era de vina. Hai sa nu exageram ca Ponta sau Basescu impun o mentalitate invechita. Pe ala ce arunca gunoiul prin fundul gradinii direct in garla, tot Basescu la convins sa faca acest lucru. Pe ala ce sparge sticla de bere izbind-o de primul stalp, Ponta i-a sugerat sa faca acest lucru.
    Eu pentru ca nu am mai vrut sa inghit aceste mizerii, sunt acuzat ori de cate ori critic sistemul romanesc ca am uitat de unde am plecat.
    Chiar vreau sa uit de unde am plecat caci numai rau imi fac daca traiesc din amintiri. Dar, sa imi spui ca tara noastra este minunata …bati apa in piua din moment ce noi habar nu avem sa ne valorificam bogatiile! Ba da..stim, am concesionat zacamintele din Marea Neagra strainilor dar…tot Basescu a fost de vina, chiar daca Tariceanu a semnat documentul. In Romania daca nu esti pontist, automat esti…basist. Nu ma incadrez la nicio categorie chiar daca de profil, sunt de dreapta. Am stimat odinioara PNL-ul si cam atat.

  2. #2 laurentiu musat
    on Jul 14th, 2014 at 10:38 am

    E bine ca nu vrei sa traiesti din amintiri. Toti ar trebui sa ne concentram pe viitor, nu sa bocim dupa ziua de ieri. Dar nimeni nu poate sa uite de unde a plecat. Deci nu mai incerca sa uiti, ca 100% n-o sa reusesti.

    :) Si sa-l aresteze pe Dan Voiculescu, ca e Varan si e antena3 e singura televiziune care a mai ramas antibasista. Si la noi nici o televiziune nu trebuie sa fie impotriva presedintelui. Asa ca sa o inchidem si pe aia, sa revenim ca inainte de ‘89 cand toata presa avea o singura opinie. Sa invete si copiii poezii la scoala despre EBA si Elena Udrea si am rezolvat cazul de tot.

  3. #3 cosmin
    on Jul 14th, 2014 at 12:49 pm

    Mereu exista exceptie de la regula si vreau sa incerc eu sa fiu primul anti patriot deoarece era sa mor pentru aceasta tara si uite multumirea…am ajuns sa ma mut in strainatate dupa o juma’ de viata romaneasca.
    Ca si autor al acestui articol, este corect sa iti aperi ideiile expuse.
    Peste cateva luni televiziunea Varanului care spui tu ca promoveaza doar valorile nationale, va trebui sa se inchida deoarece PSD-ul va domina toata societatea si doar no sa se critice pe ei insasi…neavand altceva de facut. Basescu a fost un bun politician si atat, drept dovada, nu aucreusit sa-l extermine cei pe care ii simpatizezi. A fi bun politician, nu inseamna ca automat esti …patriot, drept dovada ca nu s-a ales tara cu ceva dupa mandatul sau. Chestia cu justitia si cu ultimele arestari, vine de la UE si ma tem ca daca pontistii nu vor accepta sa continue in aceiasi directie, vor veni vremuri urate pt tara.

  4. #4 Gabriela
    on Jul 16th, 2014 at 10:30 pm

    Nu,sa nu il condamne pe Voiculescu,sa il lase sa se bucure in tihna de “afacerile” facute cu “sudoarea fruntii” si de “banii curati” facuti de-a lungul timpului.Iar Antena 3 sa continue sa balacareasca pe oricine nu ii agreaza,fara cel mai elementar drept la replica,ca doar oricine e neutru si nu ii pasa nici de unii,nici de altii,e de fapt basist deghizat. Sa fie Antena 3 partinitori in continuare si sa nu spuna nimic despre manariile proprii. Sa ne bagam cu totii capul in nisip si sa nu vedem incompetenta lui Ponta si gasca,sa ne imaginam ca traim intr-o tara minunata,cum de fapt am merita.
    Nu stiu daca sa radem sau sa plangem,dar cred ca e mai degraba de plans.Si sunt curioasa pe cine o sa mai atace Antena 3 dupa ce “ai lor” vor fi la putere. Abia astept sa vad!

    http://www.timesnewroman.ro/politic/fotogalerie-victor-ponta-da-ochii-peste-cap-in-7-ipostaze-inedite

  5. #5 Gabriela
    on Jul 16th, 2014 at 10:38 pm

    A,si ca sa nu fie dubii,nu sunt basista, nici elenaudrista,nici ebaista. Sunt (inca) o cetateana a acestei tari,scarbita de mizeria politica si dornica de o viata mai buna pentru noi toti, sa avem siguranta zilei de maine si sa nu mai vedem o mare de incompetenta, furtisaguri si coruptie oriunde unde te uiti. Sigur la nemti,ca la noi nu.

  6. #6 laurentiu musat
    on Jul 17th, 2014 at 6:49 pm

    Da :)

  7. #7 cosmin
    on Jul 31st, 2014 at 2:01 pm

    La multi ani domnului Ghitza Suteu, cea mai tare piesa din Sambata de Jos!
    Sa traiesti nea’ Ghitza si sa te bucuri de aceasta minunata zi!
    (rog insistent pe proprietarul acestei pagini, sa fie mai activ pe blog)

  8. #8 laurentiu musat
    on Jul 31st, 2014 at 2:20 pm

    La Multi Ani pentru unchiu’ Ghita.

    Si pt. Cosminoi: nu ma mai ruga sa fiu activ aici pe site pentru ca asta e un site de sat linistit, unde timpul are rabdare cu oamenii, exact ca in romanele lui Marin Preda. Aici nu e loc de cancan si de articole scrise la foc automat :)

  9. #9 cosmin
    on Jul 31st, 2014 at 2:27 pm

    Ha…ha…ha, ce am mai ras! Eu imi permit sa te atac deoarece nu te poti incazza pe mine! Stiam ca o sa te aprinzi! O intrebare… de ce cancan vorbesti, ala de l-ai promovat in urma cu doua articole despre Base si Bercea?
    I fi tu ardelean dar nimeni nu ti-a cerut sa postezi la foc automat ci doar saptamanal. Glumeam si eu, din partea mea, poti sa postezi anual.
    Totusi, ardeleanul se misca mai repede decat tine…ca idee.
    Mai bine te-ai urca in avion si ai veni la o pasare…pardon, o carne de pasare pe gratar la Chicago!

  10. #10 cosmin
    on Jul 31st, 2014 at 2:29 pm

    Mi-a scapat linkul asta…scuze!

  11. #11 cosmin
    on Jul 31st, 2014 at 2:32 pm

    :)
    Daca nu apare linkul iti rup urechile!

  12. #12 laurentiu musat
    on Jul 31st, 2014 at 4:13 pm

    Nu stiu ce cazzo de link, ca nu apare nimic.
    Si articolul cu Bercea nu e cancan. E doar un aspect din viata social politica a tarii, aspect care ne vizeaza pe toti :)

  13. #13 Gabriela
    on Aug 8th, 2014 at 5:23 pm

    q.e.d

  14. #14 laurentiu musat
    on Aug 9th, 2014 at 11:59 pm

    E perfect. Asa trebuie sa fie. Sa rămână Băsescu presedinte pe viata, si oricine e contra lui sa fie închis. Asa e in democratie: toate opiniile trebuie sa fie pro presedinte. Abia astept ca generatia viitoare sa invete din nou la scoală poezii cu președintele. Foarte bine ca l-au închis pe Varan. Nici Stalin nu-si închidea adversarii politici cum face tatăl lui Eba. Plus ca nu miticii trebuie sa decida in privinta Clujului si Ardealului. Miticii sunt aroganti, prosti si hoti, iar noi trebuie sa ascultam de Sabin Gherman ca asa ne-a zis el la televizor. Iar Ardeaalul sa fie condus de la Budapesta, ca noi suntem ardeleni patrioti. Bleah.

  15. #15 laurentiu musat
    on Aug 10th, 2014 at 12:03 am

    Toti cei care aveti creierele spălate de Sabin Gherman / Emil Boc / Traian Băsescu, puneti mana pe o carte de istorie si cititi cat au avut romanii de suferit de-a lungul istoriei, ex. Dictatul de la Viena. Si mai usor cu Miticii, ca asta e o teza profund antiromaneasca.

  16. #16 Gabriela
    on Aug 10th, 2014 at 12:19 pm

    Mi se pare incredibil ca poti sustine un plagiator incompetent,tu care ai muncit atat pt cariera ta si stii ce inseamna sa faci niste studii si ai lucrat si in strainatate,unde competenta conteaza mai presus de orice.Eu nu-l sustin nici pe Basescu si gasca, pe Sabin Gherman sau pe oricine altcineva,ma bucur ca s-a facut dreptate! Un hot turnator trebuie sa plateasca pt ce a furat. Si daca tot vorbesti de spalare de creier,mi se pare incredibil cum Antena 3 incearca sa spele creierele unei tari intregi sa iasa in strada sa sustina un hot dovedit,sub pretextul libertatii presei.Nu ii opreste nimeni sa emita,doar trebuie sa isi gaseasca un alt sediu sau sa platasca chirie, drept dovada ca abereaza in continuare. Basescu mai e presedinte cateva luni si daca a furat si a vandut flota pe nimic,sa se faca dreptate. Sa fie bagati la inchisoare toti cei care au furat poporul asta si si-au batut joc! Oare cand Ponta si gasca vor fi la putere si vor continua sa isi bata joc de tara asta, cand vor continua sa sustina incompetanta,coruptia si pilele, ce vei mai zice? Si da, Clujul e altceva. De ce nu a venit Ponta sa isi lanseze candidatura la Cluj?
    Cu toata spalarea pe creier a romanilor,s-a facut DREPTATE! Mai greu,dar s-a facut! Si asta da senzatia de normalitate, ca Dumnezeu nu ne-a uitat.

    P.S. Mult succes in continuare cu oameni ca Mircea Badea, care nu mai gasesc cuvinte destule sa injure mizerabil pe oricine spune o parere diferita de a lui:injura de mame,de tati,de morti,de orice. Ti se pare ceva normal, crestineste, tu care ai crescut la Sambata, poti sustine un asa comportament? Trist sa vezi ca oricine din tara asta care nu sustine PSD-ul si Antena3 e automat basist si gem siturile de cat se injura romanii intre ei.

    http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-17850479-mogul-condamnat-apoi-sanctificat-urmeaza-dupa-sentinta-cazul-dan-voiculescu.htm

    http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-17861726-libertatile-pentru-care-plimba-mircea-badea.htm

  17. #17 cosmin
    on Aug 10th, 2014 at 8:41 pm

    Oaaao…am lipsit putin din mediul on line si iata ca ti-ai facut de cap. Sunt mereu aici sa te contrez si sa iti mai tai din elanul voiculescian. Nu cred o ioata din ce ai spus caci nu ai suport sa afirmi astfel de lucruri. Indiferent ca a fost sau nu comandata arestarea Varanului, s-a dovedit ca a produs o frauda imensa. Ok, vei spune ca si EBA a luat un teren pe bani de nimic dar nu a fost judecata. Ii va veni randul si ei…cred dupa ce Traian va disparea de la Cotroceni. Hai sa nu ne mai legam de altii cand crapa unul pe care il sustinem. Incercam sa ascundem rahatul dupa coltz.
    In media de astazi, lucreaza multi oameni care sunt comandati de un anumit aparat creat sa influenteze poporul. S-a dovedit ca romanul fiind un mare devorator de tv, poate sa fie controlat simplu, fara sa mai fie spionat la domiciliu sau serviciu.
    Naivitatea umana a depasit orice bariera si pentru mine reprezinta un fenomen ciudat, neconform cu secolul pe care-l parcurgem.
    Cand vei intelege ca patriotismul nu inseamna manipulare sau increderea in unele persoane ce se dezbraca in maieu si fac spargatul in fata camerei de filmat, voi tacea din gura si nu voi mai replica la articolele tale. Pana atunci, te voi urmari toata viata si te voi contrazice cand mai dai pe goarna astfel de gherle.
    Acest comentariu este un pamflet si trateaza-l ca atare. :)

  18. #18 laurentiu musat
    on Aug 11th, 2014 at 10:58 am

    Dragii mei Gabriela si Cosmin, nu-i deloc in regula sa traim intr-o tara in care presedintele isi distruge adversarii politici bagandu-i la inchisoare, sau confisca sediul televiziunii care nu ii este favorabila. Asa ceva numai Stalin sau Ceausescu mai facea. Eu sunt sigur ca n-o fi fost Voiculescu usa de biserica, dar justitia nu trebuie sa asculte de ordinele de la Cotroceni.

  19. #19 laurentiu musat
    on Aug 11th, 2014 at 11:14 am

    Gabi, eu nu-s membru in partidul lor, nu-l sustin pe Badea sau Voiculescu, nici nu am votat niciodata cu Partidul Conservator. Da nu-i normal ca intr-o democratie sa fie arestati oameni asa, dupa bunul plac al presedintelui.

  20. #20 Gabriela
    on Aug 11th, 2014 at 2:42 pm

    Dragul meu Lau,nici sa se organizeze “plimbari”unde sa fie agresati jurnalisti nu e normal.Nici faptul ca jandarmeria nu a intervenit si ca nici acum nu au un punct de vedere oficial nu e normal.Nici ca Antena 3 cere sa se desfinteze B1 nu e normal.Dar timpul le va arata pe toate.Abia astept sa plece Basescu,atunci vreau sa vad ce tap ispasitor vor mai gasi pt tot ce merge rau in tara asta.Erau ieri batrani la tv care ziceau-”vai,sa nu se inchida Antena,ca noua ne place!”Cam acolo a ajuns gradul de manipulare.Mase intregi de oameni duse de nas.Pt ca indiferent de cine “ne place”,oamenii de rand nu au nimic de castigat.

  21. #21 laurentiu musat
    on Aug 11th, 2014 at 2:53 pm

    Eu sustin tot ce e legal si moral. Nu sunt de acord cu ”inchisul” in general, nici pentru posturile TV, nici pentru oameni, daca inchisul se face la ordin. ”Inchisul” seamana a Stalin. Si mai e o chestiune interesanta: cum de sunt inchiși sau mor in condiții suspecte numai patroni români, care dau de lucru la români?

  22. #22 cosmin
    on Aug 11th, 2014 at 4:11 pm

    It’s very funny cand il pomenesti pe Stalin. Aveai tu o vorba…cfed ca de acolo te inspiri. Suna ceva de genul…f…l Stalin!

  23. #23 laurentiu musat
    on Aug 11th, 2014 at 4:15 pm

    Corect ! Cine ma cunoaste, ma cunoaste :)))

  24. #24 Gabriela
    on Aug 11th, 2014 at 7:31 pm

    Lau,intrebare de 100 de puncte:cu cine votezi la prezidentiale?Ca Johannis e sibian de-al tau. :)

  25. #25 cosmin
    on Aug 11th, 2014 at 7:46 pm

    Buna asta…

  26. #26 laurentiu musat
    on Aug 12th, 2014 at 4:15 am

    Poa’ sa fie Johannis si din Sambata de Jos…Nu stiu sigur cu cine voi vota, da’ stiu sigur pe cine nu pot sa sufar si pe cine nu voi vota. Si acestia sunt Ponta si Johannis.

  27. #27 cosmin
    on Aug 12th, 2014 at 1:13 pm

    Buna si asta!

  28. #28 laurentiu musat
    on Aug 12th, 2014 at 1:26 pm

    Normal! Tot ce fac / zic eu e bun / corect :)

  29. #29 cosmin
    on Aug 14th, 2014 at 12:39 am

    Am o dilema…iti place sa calaresti? :)

  30. #30 laurentiu musat
    on Aug 14th, 2014 at 10:50 am

    La orice ora din zi si din noapte :)

Leave a Comment

symptoma >