Sâmbăta de Jos, o stare de spirit… Rotating Header Image

România batjocurii-distrugeri ireversibile ale naturii in Munții Făgăraș

Un reportaj realizat pe versantul sudic al Munților Făgăraș, difuzat pe TVR2.

Cam asta ne așteaptă dacă mai stăm mult ca niște mămăligi blege și nu facem nimic. Niște nesimțiți vor face buzunarul gros, iar noi vom mai vedea natura doar la teleenciclopedia.

Fotografia a fost făcută vara trecută, pe drumul ce duce la Cabana Valea Sâmbetei.

cabana_sambata_2013_4_conducta.jpg

4 Comments on “România batjocurii-distrugeri ireversibile ale naturii in Munții Făgăraș”

  1. #1 cosmin
    on Jun 2nd, 2014 at 3:59 pm

    Am zis sa nu fiu eu mereu primul in a comenta articolele tale. Vroiam sa dau intaietate doamnelor si chiar asteptam o interventie de peste mari si tari a unei reprezentante a sexului frumos care in stilul sau …acid dar plin de adevar, a avut cateva interventii aici pe blog.
    Imi plac oamenii care spun ce gandesc si chiar daca deranjeaza pe altii, macar nu sunt falsi. Haide doamna mea, poti sa o faci si de data aceasta!
    In alta ordine de idei, alea sunt nenorociri mici…daca se poate spune asa…ce se intampla cu paraiasele de pe creste, in comparatie cu activitatile unora ce au loc la cativa km de Fagaras. Daca purcezi catre crestele muntilor, de pe la jumatatea drumului incep sa ti se perinde prin fata ochilor, niste imagini cutremuratoare( un termen la mare moda in presa romaneasca), cu echipe de oameni ce taie in nestire padurea. Sa te fereasca Dumnezeu sa pui vreo intrebare caci iti risti integritatea corporala. Oamenii aceia sunt inchisi in ei si nu au stiut altceva sa faca decat sa asculte ordinele sefului de echipa si sa manuiasca toporul exemplar.
    Lumea tace ..tace caci romanul hapaie doar cand ii e afectat bugetul si nu-l intereseaza cum vor respira in viitor urmasii sai.
    Ce sa zic, apa de ploaie toate aceste reportaje!

  2. #2 laurentiu musat
    on Jun 2nd, 2014 at 4:08 pm

    Apa de ploaie, apa de ploaie, dar fara ele oamenii nu ar afla ce se intampla. Eu ma bucur ca mai exista cate un reporter ca asta curajos, care arata lucrurile asa cum sunt. Cum ar fi sa nu existe nici aceste reportaje?
    Iar doamna despre care spui, e mereu binevenita aici pe site :)
    Un gand bun !

  3. #3 cosmin
    on Jun 2nd, 2014 at 7:25 pm

    Imunitatea romanului a devenit de otel si ma mir ca englezii, ne tot pun in fruntea clasamentelor ce prezinta bolnavii Europei. E de neinteles cum poti sa fi imun la astfel de chestii…
    A fost ok reportajul dar daca s-ar trece si la masuri…nu numai la vorbe, atunci chiar ca inseamna ca ne pasa de Tara Romaneasca.

  4. #4 Calin
    on Jun 6th, 2014 at 10:59 am

    @Cosmin
    MHC-urile nu sunt deloc nenorociri mici si campania de exterminare a raurilor prin MHC-uri este mult mai grava decat campania de defrisare. Raurile nu sunt cu nimic mai prejos decat padurile. Carpatii fara rauri nu reprezinta ceva mai benign decat Carpatii fara paduri. Si cu raurile gluma-i groasa de tot. Pentru ca aceasta campanie de bagare a raurilor in teava vine peste campania megalomanica a barajelor comuniste, cu aductiunile lor si cu hidrocentralele mult in aval. Deci vorbim chiar de o campanie de exterminare totala, ceea ce nu este cazul nici pe departe la paduri. Rauletele sunt vanate pana la izvoare, ca pieile rosii. Si in ciuda dezastrului deja aproape total vin tovarasii de al Apele Romane si declara ca Romania nu si-a exploatat decat 50 % din potentialul hidro. Deci din punctul de vedere al indivizilor care ar trebui sa aplice lega apelor (in care scrie clar la scopurile legii asigurarea curgerii libere a apelor) nciun strop de apa nu are voie sa curga pe albiile naturale.

Leave a Comment

symptoma >