Sâmbăta de Jos, o stare de spirit… Rotating Header Image

De-ale porcului ceh

Caltaboş de tip “Klobaşa”, 170 de coroane. Roşii tip “rojkate” 37 de coroane. Ridichi “balene”, 27 de coroane. Slana, fie ea şi de pe porcul ceh: de nepreţuit. Există alimente care au scos de-a lungul timpului multe popoare din foame, şi pentru care nu ai nevoie de dicţionar. Slana este unul dintre ele :) 

sambata_de_jos_slana_1.jpg

sambata_de_jos_ridichi_2.jpg

sambata_de_jos_rajcate_3.jpg

14 Comments on “De-ale porcului ceh”

  1. #1 cosmin
    on Feb 16th, 2013 at 5:02 pm

    Eu incerc sa ma lupt cu colesterolul iar tu imi prezinti astfel de fotografii.
    Hai sa iti spun ce am mancat azi dar sa nu mai spui la nimeni.
    Am luat o salata mare, doua rosii, patru ridichi, un castravete, doua legaturi de ceapa verde si le-am taiat …nu prea marunt. Am fiert niste piept de pui dupa care l-am trecut printr-un sos si l-am taiat pe lungime obtinand niste fasii nu mai late de doi cm. Intr-o farfurie am asezat salata si pe deasupra am pus cateva bucatele de piept de pui dupa ce in prealabil, l-am lasat sa stea la rece in frigider.
    Daca esti ok, poti sa razui si niste branza pe deasupra, nu foarte multa caci acoperi culoarea minunata a verdeturilor. A fost gustoasa dar daca te gandesti ca mancand iepureste………….. tot iepureste, mai ca te-ai da la slanina din imaginea de mai sus. E sambata seara si te invit la un pahar de vin daca iti face placere. Eu ma duc sa mai cotrobai prin frigider ca dupa atata verdeata, parca merge si ceva mai consistent.

  2. #2 laurentiu musat
    on Feb 16th, 2013 at 8:52 pm

    Cosminoi, multumesc pentru reteta delicioasa si pentru invitatia la vin. Sunt sigur ca vor veni din nou vremurile bune cand dupa un fotbal pregatim ceva de mancare si stam la o bere si la o poveste.

  3. #3 Adriana
    on Feb 19th, 2013 at 6:12 pm

    (Nu vreau sa fiu rea dar pot sa vin si eu la o portie de salata,la cum ai descris,salivez…!!! :)) Merge si un pahar de vin apoi ;) )

    Asta a fost o pranteza eu de fapt am intrat sa ii urez bine ai revenit Laurentiu ;) si sa te anunt ca mai am si eu slana in frigider in caz ca vi la Paris,numai ca e slana romaneasca 100% ;))

  4. #4 cosmin
    on Feb 20th, 2013 at 3:05 am

    Pai…de ce sa ma supar Adriana? De la Paris la Chicago e cale lunga dar daca ai drum peste ocean, adu niste slana si mie ca sotia mea este inebunita dupa ea! In privinta domnisorului Laurentiu, am lamurit problema in sensul ca am reusit sa-l resuscitez si apare mai des. Stai sa vezi ca vine primavara si ce poze minunate o sa posteze. Abia astept cele din herghelie de la Sambata cu preferatele mele …nuscelele!

  5. #5 Adriana
    on Feb 20th, 2013 at 7:41 pm

    Oh daa e cale lunga pana la Chicago,am si eu verisori acolo;de mult ma asteapta dar mie tare greu sa ma urc in avion ,e prea lung drumul si imi trebuie tupeu :)) pt ca eu deabea rezist de la Paris spre Tg mures si face doar trei ore :)) stai sa vad mai intai ce ramane de la sotul meu pana la primavara din slanina asta mult dorita,dar daca ajung cumva in Chicago aduc negresit o bucata si pentru voi ;) Ma bucur ca a revennit Lau si abia astept poze de la sambata;unde am fost doar in trecere ;)si mia placut f mult!!!

  6. #6 cosmin
    on Feb 21st, 2013 at 5:10 am

    Apare si dispare ca magaru-n ceata mister Laurentiu!
    Acum iar s-a pierdut prin ceata din Praga. Vad ca nu se baga la discutii aici pe blog si iar ma face sa umblu la nuielusa.
    Apropos Adriana, de ce nu incerci cea mai buna solutie de a petrece cele mai minunate clipe in avion? Eu cand am plecat de la Istambul spre Chicago, dupa ce m-am imbarcat la bord am servit la foc automat cateva guri de whysky si m-am dus in lumea viselor. Binenteles ca nu am dormit 10-12 ore cat a durat zborul dar vreo cinci le-am pacalit. Acum ma amuz dar imi aduc aminte ca linga mine la doar un metru si ceva, statea linistit un arab cu turbanu’ pe cap si se uita mereu intr-un punct fix. Deja simteam cum imi curg siroaiele de transpiratie pe sira spinarii dar dupa ce m-am trezit din somn si l-am gasit la fel cum il lasasem, mi-am dat seama ca nu era vreun terorist ci un om ce …se speriase rau de avion. La un moment dat cand stewardesa ce impingea caruciorul cu mancare si bautura s-a apropiat de el, si-a infipt mana intr-o sticla de alcool si a inceput sa bage la greu pe gat. Intr-un final a adormit si s-a mai trezit doar cand am ajuns la Chicago. Eu eram doar curios sa-l intreb daca are cumva scutece ca nu s-a dus nici macar odata la wc cu toate ca a consumat multe lichide.
    Oricum, e destul de lung drumul dar …mai un gol de aer, mai o priveliste minunata la exterior, mai o berica si trece vremea.
    Te asteptam la Chicago cu slanina sau fara…nu conteaza!

  7. #7 laurentiu musat
    on Feb 21st, 2013 at 3:32 pm

    My dear friends, Adriana si Cosmin, am savurat din umbra dialogul dintre voi si am zis ca e mai bine sa nu intervin sa stric armonia. Da’ cand a amintit cel Grozav de nuielusa, am zis ca nu-i de gluma.
    Si eu abia astept sa ajung pe acasa prin Sambata si sper sa fiu acolo cand nuscelele vor fi in extaz. Pana atunci, va salut cu drag.

  8. #8 Adriana
    on Feb 21st, 2013 at 8:57 pm

    Ahaa deci asta e secretul de a rezista atatea ore in avion?!! ia zi sincer cate guri de wisky ai baut de fapt ,pt ca sa adormi cinci din 10 ore e destul de mult,e cat o noapte intreaga :)) Oricum chiar ca suna tentant sa vin si eu,poate doar asa pentru cateva guri de bere etc..Bine a facut omul,ca a baut si el,dupa atatea ore si-a dat seama ca e prea plictisitor sa te uiti intr-un punct fix ;) iti zic eu ca nu avea pampers dar frica te face sa nu ai nevoie de nimic nici macar la Wc,asa am fost eu prima data cu avionul si a doua si a treia :)) dar dupa a 10-a nu am avut de ales si am mers si eu la toaleta aia mica si ciudata unde trage aer in loc de apa :)) si o mica intrebare,unde merge totul? in aer,sau…in capul celor de sub noi :)) ca atunci ar fi si mai interesant :d:d
    ps. eu stiam ca Lau citeste conversatia ca doar e pe blogul lui si sigur sigur are un anunt undeva cand noi comentam :)) a stat el bine ascuns sa vada ce si cum si cand prinde momentul hop top apare precum iepurele de dupa salata ;)) salutari Laurentiu,ia zi prin ce gradina esti? Praga…Romania? ;) o seara buna prieteni dragi

  9. #9 cosmin
    on Feb 23rd, 2013 at 6:15 am

    Am luat o pauza caci am dat zapada de pe caiile de acces din jurul casei. Ok, printre altele, mai si mergem la munca, asta sa nu creada lumea ca facem parte din categoria celor ce freaca menta pe net.
    Eu nu am probleme cu somnul si cred ca as fi in stare sa dorm si asezat pe niste randuri de cartofi. Cand am plecat din Romania, am facut escala la turci si dupa o noapte nedormita, m-am imbarcat pentru Chicago. Cred ca as fi dormit mai mult de cinci ore dar nenea ala cu turbanu’, imi dadea fiori si-l mai verificam din cand in cand sa vad cu ce se mai ocupa.
    Referitor la nedumerirea ta Adriana, eu sper ca sa nu ajunga in atmosfera …totul caci atunci chiar am o problema findca nu locuiesc foarte departe de aeroport.

  10. #10 cosmin
    on Feb 24th, 2013 at 6:40 pm

    Acum chiar ca is numai io pe acilea. Stimati cititori, am intrat pe google earth si am descoperit ca domnisorul Laurentiu a fost plecat sa testeze partiile din Alpii Austrieci. Imi place sa ma bag in seama dar cu siguranta ca in urmatorul sau urmatoarele articole, vom viziona niste imagini superbe de pe taramuri austriece.
    Laurentiu, vezi ca te urmaresc pas cu pas? Trebuie mereu sa fiu informat si mai ales ca tu esti o personalitate, unele chestii nu se pot trece cu vederea. Hai cu pozele odata deoarece tot pe goagal am descoperit ca …tot la sambeteni ai tras peste noapte!

  11. #11 laurentiu musat
    on Feb 25th, 2013 at 3:40 pm

    Tre’ sa recunosc faptul ca vecinu’ cel Grozav e foarte bine informat, insa ma tem ca nu de pe google earth, ci de pe google-radio-sant-sambata-de-jos :)
    Din pacate timpul a fost foarte scurt in weekend si n-am apucat sa ajungem si la ski, da’ de innoptat la simbeteni, asta e 100% adevarat :)
    In curand si ceva poze :)

  12. #12 cosmin
    on Feb 26th, 2013 at 5:28 am

    Ai zis, ai zis dar acel…in curand sper ca nu va fi prin aprilie. Apropos de schi, mai sti cand te filmam cand coborai cu o viteza impresionanta pe drumul forestier paralel cu partia de la Paltinis? Eu iti explicam ca urmeaza o curba periculoasa dar tu fiind super concentrat, nu intelegeai si imi tot repetai ca vorbesc de-an…pixulea! Mai am filmarea si mi-am adus aminte de ea cand m-a vizitat un prieten comun cu doua luni in urma. Binenteles ca ne-am distrat ce incordat erai pe schiuri si cand ti-am zis ca urmeaza acea curba, cred ca aveai pulsul 300 chiar daca schiai cu 1 km la ora. A fost tare haios si tare as fi vrut sa fiu cu tine in Austria dar daca zici ca ai agatzat…schiurile in cui, atunci poate te ajutam la o palinca sau un vin fiert.

  13. #13 Adriana
    on Feb 26th, 2013 at 10:23 pm

    Acum stau eu ascunsa si va citesc conversatia ;))

  14. #14 cosmin
    on Feb 27th, 2013 at 12:25 pm

    Eu ma retrag cateva zile din dialog pentru ca sunt la limita cu timpul liber…momentan. Ar fi randul lui Laurentiu sa treaca la pupitru.

Leave a Comment

symptoma >